Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Γιατί επιλέξαμε να γίνουμε αστυνομικοί»

Τρίτη, 28 Αύγουστος 2012 13:15

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
«Γιατί επιλέξαμε να γίνουμε αστυνομικοί»
Μαθητές που αρίστευσαν στις Εξετάσεις εξηγούν στο newsbeast.gr τους λόγους της επιλογής τους
 Ανήκουν στους μαθητές με πολύ δυνατές επιδόσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Λύνουν προβλήματα που χρειάζονται γερά μυαλά και μαθαίνουν από νωρίς ό,τι για να τα καταφέρεις, απαιτούνται πολλές προσπάθειες. Ο λόγος για τους μαθητές που επέλεξαν την εισαγωγή στις  Αστυνομικές Ακαδημίες.
«Ήθελα να μπω στην Αστυνομία ανέκαθεν. Θεωρώ ότι είναι ένας παρεξηγημένος θεσμός και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται», λέει στο newsbeast.gr ο Κ. Β., ένας από τους επιτυχόντες, ο οποίος θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη σχολή, αλλά προτίμησε να ενταχθεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναγνωρίζουν και οι ανώτεροί τους, έμπειροι αξιωματικοί, υπάρχει μερίδα νέων που επιλέγουν αυτές τις σχολές για να έχουν, σε περιόδους κρίσης, μόνιμη δουλειά. «Θέλουμε να έχουμε δουλειά. Από τη στιγμή που μπορούμε να επιλέξουμε και τα καταφέραμε, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει», λέει ένας ακόμη, ο Μ. Γ., που πέτυχε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. «Γι’ αυτό άλλωστε μας δίνεται και το δικαίωμα επιλογής».   Υπάρχουν όμως και άλλοι απόφοιτοι του Λυκείου, νεοεισερχόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ., που δέχονται ότι κάποιοι εντάσσονται σε αυτές τις σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση, όμως, εκείνοι διάλεξαν σίγουροι για το επαγγελματικό τους αύριο.
«Στην Αστυνομία δεν υπάρχουν μόνο τα ΜΑΤ. Υπάρχουν και Υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Εγκληματολογικό, το Ανθρωποκτονιών κ.ά., που έχουν διαφορετική δουλειά. Δεν μπορούμε να τα καταδικάζουμε όλα», υποστηρίζει ο καινούργιος της Αστυνομικής Ακαδημίας, Κ. Β.   Όμως, όλοι αναγνωρίζουν ότι σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, το επάγγελμα του αστυνομικού δεν θεωρείται το ιδανικό και γι’ αυτό προτιμούν να μη δημοσιοποιούν τα στοιχεία τους, έστω κι αν αρίστευσαν στις εξετάσεις.
Διαβάστηκε 489 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ