Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΣτΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»

ΠΗΓΗ : "     ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ
10/07/2013
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζητώντας την ακύρωση ως αντισυνταγματικού του νέου «χαρατσιού», που θα εισπραχθεί και αυτό μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, το νέο χαράτσι είναι συνέχεια του προηγουμένου και σκοπίμως αλλάζει το όνομά του, έτσι ώστε να αποκτήσει «επίφαση νομιμότητας». 

Στην προσφυγή γίνεται ακόμη λόγος για διπλή φορολογία στα ακίνητα, ενώ παράλληλα, «προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών ήδη για το 2013 ο έκτακτος φόρος ακινήτων στον οποίο υποτίθεται ότι θα ενσωματωθούν όλοι οι φόροι χωρίς την ύπαρξη αφορολόγητου ορίου, καθιστώντας έτσι σαφές ότι για το 2013 θα ισχύσει διπλή φορολόγηση και επιβάρυνση επί των ακινήτων». 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει πως τα έσοδα από την είσπραξη του νέου τέλους ακινήτων θα πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό προς κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος, «προς εξυπηρέτηση γενικότερου κρατικού σκοπού», όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζει, κάτι που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν συνιστά ανταποδοτικό τέλος, αλλά φόρο. 

«Ελλείπουν πλέον οι δεδομένες συνθήκες που να αιτιολογούν για δεύτερο συναπτό έτος την θέσπιση άμεσα χρονικά του επίδικου ΕΕΤΑ, αφού δεν μπορεί το ίδιο ή παρεμφερές τέλος να δικαιολογηθεί ως έκτακτο μέτρο για δύο συναπτά έτη. Ο νομοθέτης έπρεπε και μπορούσε να στραφεί σε άλλες πηγές εσόδων για το Δημόσιο όπως είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ. Κατά συνέπεια αναιρείται πλήρως η έννοια του όρου «έκτακτο» και καθίσταται πλέον μη συνταγματικά ανεκ  τό το επίδικο τέλος», επισημαίνεται στην προσφυγή. 

Σε άλλο σημείο της προσφυγής, αναφέρεται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της καθολικότητας του φόρου και της φορολογικής ικανότητας των πολιτών, που προβλέπουν ότι τα φορολογικά βάρη επιβάλλονται ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ