Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»...

ΠΗΓΗ :  "    http://saealarisas.blogspot.gr    "

Κάτι φαίνεται (;) να αλλάζει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σε σχέση με το φλέγον θέμα των τεράστιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών. Πρώτος ο... πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από του βήματος του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ, με αναφορές που πολλοί ερμήνευσαν ως «αλλαγή στάσης», ξεκαθάρισε ότι στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας είναι οι αδικημένοι της υπόθεσης. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Οι αστυνομικοί μας και οι στρατιωτικοί δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».Τους αξίζει περισσότερος σεβασμός και πολύ καλύτερη μεταχείριση». Η τελευταία ακριβώς φράση ερμηνεύτηκε ως προάγγελος αλλαγής πολιτικής απέναντι στους ένστολους. Είχε προηγηθεί ο νέος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του, σε σοβαρό τόνο, παραδέχτηκε τις άδικες περικοπές και άφησε να εννοηθεί.....>> ότι το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.Ανάλογες δημόσιες δηλώσεις έκανε και η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά. Πιο σαφής ήταν όμως ο νέος υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος προχθές, στην πρώτη του επίσκεψη σε μονάδες του Έβρου (εγκαινίασε 21 νέα διαμερίσματα για τη στέγαση στελεχών), παρουσία μάλιστα του Αρχηγού του Στρατού, Αντιστράτηγου Αθανασίου Τσέλιου, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, δήλωσε: «...σας μεταφέρω την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο και στο μεγαλύτερο βαθμό η αποκατάσταση των περικοπών που επιβλήθηκαν τόσο σε εσάς όσο και στους εν αποστρατεία συναδέλφους σας».Θέση που ικανοποίησε τους ακρίτες μας, αλλά έδωσε και ελπίδες ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει. ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ thrakinet.tv: ΕΔΩ:
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί στην ομιλία του στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ και ο Τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος τόνισε ότι «Η Πατρίδα, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδώσει στους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τα οφειλόμενα και να διορθώσει τις αδικίες. Και πρέπει να το πράξει πολύ σύντομα...»
1.500 παραιτήθηκαν! 
Βεβαίως οι Ενώσεις Αποστράτων αντιμετωπίζουν με δισταγμό και αμφιβολία αυτή την«ομοβροντία» δηλώσεων και παραπέμπουν σε αντίστοιχες περσινές δηλώσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας, που όχι μόνον δεν αποκατέστησε τις οκτώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις της περιόδου Μαΐου 2010 - Ιουλίου 2012, αλλά επέβαλλε - ελέω «τρόικας» - μέσα στον τελευταίο χρόνο, άλλες πέντε περικοπές, με αποτέλεσμα την σημερινή κατάντια. Ας ελπίσουμε ότι οι μαζικές παραιτήσεις, που στο πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τις 1.500! -και αυτό συμβαίνει για τέταρτο χρόνο στη σειρά- σε συνδυασμό με τη μαζική φυγή των αποστράτων προς άλλα πολιτικά κόμματα, θα υποχρεώσει το Μαξίμου και τη δικομματική να αλλάξουν πράγματι στάση απέναντι στους ένστολους. Ας μην ξεχνάμε ότι σε λίγους μήνες έχουμε Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές και ποιος ξέρει, μπορεί και Εθνικές... 
Θέλουν και νέες περικοπές!  
Ισχυρές αντιδράσεις μαθαίνουμε, καταγράφονται στις συνεδριάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων των Όπλων, από την πρόθεση της «τρόικας» να επιβάλλει κι άλλες περικοπές στους λειτουργικούς προϋπολογισμούς των τριών Κλάδων. Μάλιστα δύο τουλάχιστον Αρχηγοί, έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την παραμικρή μείωση. Την κατάσταση καλείται να διαχειριστεί η νέα πολιτική ηγεσία, που είναι σίγουρο ότι δεν θέλει αναταραχές στο Στράτευμα με το «καλημέρα»... Αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον.ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ