Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Γλιτώνουν ή όχι τις μειώσεις οι στρατιωτικοί;

Σάββατο, 06 Ιούλιος 2013 12:51

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Γλιτώνουν ή όχι τις μειώσεις οι στρατιωτικοί;
Η συστηματική παραπληροφόρηση από πηγές του υπουργείου Οικονομικών κατά των στρατιωτικών -εν ενεργεία και απόστρατων- συνεχίζεται με ένταση που προκαλεί πλέον όχι πορβληματισμό αλλά υποψίες για τον ρόλο που παίζουν κάποιοι “τεχνοκράτες” .
Τα συνειδητά ψεύδη που  λενε προς τους οικονομικούς συντάκτες είναι ασύλληπτα. Και λέμε συνειδητά, γιατί αν πρόκειται για άγνοια τότε η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική.

Επιμένουν οι “γκουρού” της πλατείας Συντάγματος να συντηρούν το εξής ψευδος:

•ότι οι συντάξεις των αποστρατων “καταβάλλονται ακόμη με βάση το παλαιό μισθολόγιο, επιφέροντας κόστος 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό).”

Ο απόστρατος Οικονομικός αξιωματικός του ΠΝ Πάνος Ασπροδίνης εξηγεί όπως πάντα απλά αλλά εύστοχα τα πραγματικά γεγονότα:

“Για ακόμη μία φορά, βάζουν στο στόχαστρο τους στρατιωτικούς, για δήθεν δημοσιονομικό κενό 200 εκατομμυρίων, το οποίο οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».

Συνοπτικά, σας ενημερώνω ότι:
Ø  Το μισθολόγιο των στρατιωτικών έχει μειωθεί μέχρι σήμερα 3 φορές, με πρόσφατη αυτήν του Ν. 4093/12 και συνολικές μειώσεις της τάξης του 45%, για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.
Ø  Οι στρατιωτικές συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται επί των ποσών του ως άνω μισθολογίου, πέραν τις εξ αυτού μειώσεις, έχουν υποστεί ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι λοιπές συντάξεις, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση να αναρριχάται στο 60%!
Ø  Οι στρατιωτικές συντάξεις σήμερα, στα ίδια συντάξιμα χρόνια, είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πολιτικές (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα), ακόμη και από αυτές συνταξιούχων αποφοίτων Δημοτικού ή τριταξίου Γυμνασίου!
Ø  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι πραγματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων, από τις μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων που προέρχονται ΜΟΝΟ από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών του Ν.4093/12, έχουν υπερκαλύψει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το έτος 2013, καλύπτοντας μάλιστα προκαταβολικά από το 2013 και τις απαιτήσεις των ετών 2014 και 2015, οποίες σημειωτέον προβλέφθηκαν ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!
 
Διαβάστε και το ρεπορτάζ του real.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα φαίνεται πως συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών και των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Παράλληλα ο Γιάννης Στουρνάρας έβαλε εκ νέου στο τραπέζι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό αλλά ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ