Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δυνατότητα παύσης κρατήσεων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ για αναγνώριση ετών φοίτησης στη Σχολή

ΠΗΓΗ : http://www.epikairos.gr
Δυνατότητα παύσης κρατήσεων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ για αναγνώριση ετών φοίτησης στη Σχολή
Στρατιωτικοί που υπέβαλλαν τα τελευταία  χρόνια στο ΜΤΣ αναφορές για αναγνώριση των ετών φοίτησης στη Σχολή, ως ετών μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ και των οποίων η κράτηση  γίνονταν μέσω μηνιαίας μισθοδοσίας, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αναφοράς για παύση αυτών των κρατήσεων, ακύρωσης δηλαδή της πράξης παρακράτησης και επιστροφής αυτού του ποσού των κρατήσεων κατόπιν απόφασης του ΔΣ/ΜΤΣ.
Δειτε ΕΔΩ ( Μεταβείτε στην σελίδα της ΠΗΓΗΣ )  τη διαταγή της ΔΟΙ/ΓΕΣ όπου αναφέρονταν στα εξής :
                  "1. Σας γνωρίζουμε, σε συνέχεια  σχετικού, ότι κατά τη διαδικασία έγκρισης σχεδίου νόμου που αφορούσε στην τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν.2913/01 η Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ζήτησε: «Nα εφαρμοσθεί ο Ν.2913/2001 και να εκδοθούν σχετικές διοικητικές οδηγίες από το ΓΕΣ/ΔΟΙ».
                    2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ, αφού έλαβε υπόψη του την ως άνω εξέλιξη, αποφάσισε ομόφωνα, με το σχετικό Πρακτικό του, την άμεση εφαρμογή του άρθρου 1 του Ν. 2913/2001 και την έκδοση από το ΓΕΣ/ΔΟΙ νέων διοικητικών οδηγιών για την ορθή εφαρμογή του, λαμβανομένων υπόψη των εξής: α. Να μην υφίσταται η δέσμευση της ενιαύσιας προθεσμίας, που θέτει η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του Ν. 2913/2001, προκειμένου να προβεί ο μέτοχος στην αναγνώριση συντάξιμης υπηρεσίας του ως χρόνου μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ.΄΄
Ενημερωτικά  το 2005 στρατιωτικός είχε προσπαθήσει υποβάλλοντας αναφορά στο ΜΤΣ να αναγνωρίσει τα 4 έτη φοίτησής του της σχολής, λόγω χαμηλών κρατήσεων (βαθμού Ανθλγού τότε).  Στην απάντηση που είχε λάβει από το ΜΤΣ αναφέρονταν ότι δεν γίνεται καθώς δεν ίσχυε ο Νόμος 2913/01, είχε περάσει δηλαδή η προθεσμία για αναγνώριση. Το 2009 όταν εκδόθηκαν οι παραπάνω οδηγίες από το ΓΕΣ/ΔΟΙ αποφάσισε να κάνει εκ νέου προσπάθεια αναγνώρισης για να μην πληρώσει όταν αποστρατευτώ, πολλές κρατήσεις. Όντως αυτή τη φορά δέχτηκαν την αναγνώριση των ετών στο ΜΤΣ  και ξεκίνησε η παρακράτηση της εισφοράς από την μηνιαία μισθοδοσία. Δύο χρόνια μετά και αφού  έκοψαν μισθούς απο Στρατιωτικούς, και αύξησαν την κράτησή τους στο ΜΤΣ, αποφάσισε να ζητήσει την παύση αυτών των κρατήσεων ( εν συνέχεια έγινε κούρεμα PSI, αναρτήθηκαν και οικονομικές καταστάσεις του ΜΤΣ). Με απόφαση του ΔΣ/ΜΤΣ σταμάτησαν οι κρατήσεις και του επεστράφησαν όλες πίσω (ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ έχει σημασία αυτό...).  
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΟΕΜΣ
Τέλος για ενημέρωση σας μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη που ετοιμάζει ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας  για το ΕΚΟΕΜΣ και ενδεικτικά αφορά τους πόρους του (εισφορές μετόχων-οδοιπορικά κλπ), τους δικαιούχους μερίσματος και μάλιστα με πόσα έτη εισφορών τι μέρισμα δικαιούνται και τι βαθμού, εάν κατέβαλλε πχ Σχης 35 ετών εισφορές όλα αυτά τα έτη και σε τι βαθμούς, τι γίνεται με τις κρατήσεις στους ΕΠΟΠ και λοιπών στελεχών αν απολυθούν-παραιτηθούν καθώς και πολλά άλλα αναλυτικά στοιχεία που θα βγουν συμπεράσματα ποιος συντηρεί το ΕΚΟΕΜΣ, που πηγαίνουν οι κρατήσεις μας και ποια η σχέση μετόχων (εν ενεργεία) - μερισματούχων (εν αποστρατεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ