Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

poasyΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

( Συνέχεια - συμπληρωματικά της χθεσινής ανακοίνωσης )

Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011 10:44 ΠΟΑΣΥ . .
Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2011
Αρ.Πρωτ.: 605/13/27β

Προς : Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν. : Αστυνομικές Υπηρεσίες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Σε συνέχεια προηγουμένων εγγράφων μας και του υπ' αριθμ. 605/13/27α από 13-10-2011, σας γνωρίζουμε ότι οι διαλαμβανόμενες σ' αυτά προτάσεις μας που πρωινές ώρες της 17-10-2011 αναπτύχθηκαν από τους αντιπροέδρους της Ομοσπονδίας μας σε μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, συμπεριλήφθηκαν ως προσθήκες – τροπολογίες στα άρθρα 1 και 2 του Πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και επέφεραν σημαντικές βελτιώσεις.

Ειδικότερα :

Στο άρθρο 1, η παρ. 10, περ. γ΄ συμπληρώθηκε ως ακολούθως :

«...Ειδικά από τη μείωση του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης α΄, (από 1.11.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ) εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι που αποστρατεύθηκαν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ' αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ετών συντάξιμης υπηρεσίας.»

Με την ρύθμιση αυτή εκτός των Συναδέλφων μας που αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας εξαιρούνται πλέον από την περικοπή κατά 40% της κύριας σύνταξης, για το τμήμα από τα 1000€ και άνω και όσοι Συνάδελφοι μας ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αποστρατεύθηκαν μετά από αίτηση τους και είχαν ή θα έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης Υπηρεσίας, ως αυτά διακανονίζονται με την συνταξιοδοτική πράξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βάση των ισχυουσών διατάξεων (εμπεριέχεται και η μάχιμη 5 ετία). Η κατηγορία αυτή των Συναδέλφων εντάσσεται πλέον στην περικοπή της κύριας σύνταξης κατά 20% και για το τμήμα από τα 1200€ και άνω, αφού πρωτύτερα αφαιρεθεί το ποσό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του N. 3865/2010, όπως ισχύει μετά την παρ. 13 του άρθρου 2 του N. 4002/2011 και της επιπλέον εισφοράς της περίπτωσης α΄ του ίδιου άρθρου και νόμου.



Στο άρθρο 2, προστέθηκε νέα παράγραφος 11, η οποία έχει ως εξής : «...11. Στο τέλος του τρίτου εδαφίου της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 (Α΄ 152 ) προστίθενται οι λέξεις «, ενώ για προσωπικό που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, η εισφορά αυτή αποδίδεται υπέρ των εν λόγω Ταμείων.»

Με τη ρύθμιση αυτή ποσοστό 1% της συνολικής παρακράτησης του 3% που γίνεται ήδη υπέρ του ΟΑΕΔ, θα αποδίδεται τελικά υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται περίτρανα ότι τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε η συνεχής εγρήγορση, οι άοκνες παρεμβάσεις με σοβαρά επιχειρήματα και ο δυναμικός αγώνας είναι προαπαιτούμενα για να αίρονται οι αδικίες και να υπάρχουν έστω και αυτά τα ελάχιστα αποτελέσματα.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και ενωτικά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ