Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ : Παγκρήτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ένστολων στα Χανιά 24-10-2011


Δημοσιευμένο στο : http://easyl.gr

Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:Παγκρήτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ενστόλων στα Χανιά την 24-10-2011
ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς οι Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί και συνταξιούχοι συνάδελφοι μας των Σωμάτων Ασφαλείας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 από όλη την Κρήτη στα Χανιά, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την Κυβέρνηση

και τους «τροϊκανούς» τόσο για τη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης της Χώρας και καταδικάζουν στη φτώχεια το λαό μας, όσο και για το γεγονός ότι παρά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες μας, η τραγική κατάσταση εντείνεται με ραγδαίους ρυθμούς .

Καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό ότι το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει! Ο ένστολος οδηγείται στη φτώχεια και οι υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας εξωθούνται στο κλείσιμο αφήνοντας απροστάτευτο τον απλό πολίτη, καθώς οι έχοντες και κατέχοντες θα εξακολουθήσουν να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα προστασίας και ασφάλειας, που δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μόνος που παρουσιάζει στη Χώρα άνθιση τα τελευταία χρόνια.
Αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθόσον η παρατεταμένη οικονομική ύφεση ενέχει τον κίνδυνο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και της επιστράτευσης των ένστολων σε ρόλους μη αποδεκτούς από τους ίδιους. Έχουμε τονίσει στο παρελθόν και επαναλαμβάνουμε σήμερα με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή μας στη χρησιμοποίησή μας ως τον κυματοθραύστη της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.      Καλούμε την Κυβέρνηση και τους «τροϊκανούς» να συμμεριστούν επιτέλους την αγωνία των ένστολων και να επαναπροσδιορίσουν τους μνημονιακούς τους στόχους, φωνάζοντας δυνατά:

Βάλτε σε πρώτη προτεραιότητα την θωράκιση των ένστολων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μην παίζετε με τη φωτιά!



STOP – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:     


- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και 

ανθυγιεινού.

- Προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας, αλλά και θεσμοθέτηση ενός δίκαιου

μισθολογίου χωρίς ανισότητες με αφετηρία τον Βασικό Μισθό για πέντε (5) ημέρες εργασίας του Αστυφύλακα – Λιμενοφύλακα - Πυροσβέστη στα 900 €, όπως επιστημονικά έχει καταγραφεί στην πρότασή μας.

- Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που υφίστανται μόνο «στα χαρτιά», για την διασφάλισή μας από τους πλείστους καθημερινούς κινδύνους.

- Πραγματική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

- Αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των Σχολών μας.

- Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών - με ένα δίκαιο και αδιάβλητο σύστημα που θα παρέχει όλα τα εχέγγυα της ανάδειξης - ανέλιξης των άξιων και ικανών.

- Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ και γι' αυτό απαιτούν πολιτικούς χειρισμούς και λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς και συντεχνιακές λογικές.

Κάποιοι για την κατάντια αυτή πρέπει να λογοδοτήσουν.

ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις.

ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.       Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Εκφράζει την αγωνία μας για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές!

Χανιά 24 Οκτωβρίου 2011


http://easyl.gr


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ::Παγκρήτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Χανιά την 24-10-2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φίλε Συμπολίτη,

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας εκφράζουμε την έντονη αγωνία και ανησυχία των συναδέλφων μας για το δυσοίωνο μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την πολιτική των περικοπών ακόμα και αυτών των λειτουργικών δαπανών, τη μη δυνατότητα συντήρησης, τη μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη μη αναπλήρωση των θέσεων των συναδέλφων μας που συνταξιοδοτούνται, οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται στο κλείσιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρείες!

Λέμε όχι στην απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λέμε όχι στην παράδοση της Ελληνικής Κοινωνίας στην ανομία και στο έγκλημα.

Απαιτούμε να ληφθούν τώρα γενναίες αποφάσεις για να σταματήσει αυτός ο μαρασμός και να οδηγηθεί ο αστυνομικός οργανισμός σε μια τροχιά δημοκρατικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Είμαστε κι εμείς Λαός! Ζούμε τις ίδιες αγωνίες και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Στηρίζουμε τους διεκδικητικούς λαϊκούς αγώνες και αρνούμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι στο μετερίζι των κοινών μας αγώνων.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαδηλώσουμε κι εμείς την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ζητήσουμε τη συμπαράστασή σου.

Ο δικός μας αγώνας είναι και για το δικό σου συμφέρον.

Ανασφαλής αστυνομικός = ανασφαλής πολίτης!

Ποιος το θέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ