Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΞΙ.Α


Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011
poaxia
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2011

ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΑΧΘΗ, ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Νέες μειώσεις στις γλίσχρες αποδοχές μας, προετοιμάζει η Κυβέρνηση του αποτυχημένου μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Με διάταξη-φάντασμα που περιλαμβάνεται στην αιτιολογική έκθεση, αλλά όχι στις διατάξεις του νομοσχεδίου!!!, που κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα της 14/7/2011 από το Υπουργείο Οικονομικών ( εφαρμοστικό νόμο  Νο2 το ονομάζουν ), προβλέπεται πέραν της μείωσης κατά 50% διαφόρων επιδομάτων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η μείωση κατά 50% του επιδόματος «ειδικής απασχόλησης» των στρατιωτικών και κατ’ επέκταση και των αστυνομικών, το οποίο κυμαίνεται από 162,73 μέχρι 375,65 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό του καθενός.

Παράλληλα, με περίεργη και μη εύκολα αναζητήσιμη προσθήκη στο άρθρο 24 του νέου εφαρμοστικού νόμου των Υπουργών Κου ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ και Κου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, (δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό το άρθρο) προβλέπεται ότι οι ειδικές εισφορές συνολικού ποσοστού 3% υπέρ ανέργων και ταμείων Πρόνοιας, οι οποίες επιβλήθηκαν με τον προηγούμενο εφαρμοστικό νόμο στο σύνολο των αποδοχών μας, θα εφαρμοστούν αναδρομικά από 1/1/2011.
Οι ειδικές αυτές εισφορές, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 31/7/2011, θα κατανεμηθούν ισόποσα και θα συνεισπραχθούν με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011. Συνεπώς, η εξέλιξη αυτή σημαίνει νέες απώλειες από 1/8/2011 σε ποσοστό 7,2% επί των αποδοχών μας, ελέω των παραπάνω εισφορών στις οποίες αν προστεθεί και η κατά 50% μείωση του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, η συνολική μείωση ξεπερνά το 10%.
Αν στα ανωτέρω συνυπολογισθεί και η αυξημένη παρακράτηση φόρου λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 8000 ευρώ, τότε η μηνιαία μείωση σε πραγματικούς αριθμούς, για έναν Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., υπερβαίνει τα 400 ευρώ. Δυστυχώς, πρέπει σε όλα τα προηγούμενα να συνυπολογιστεί και η προηγούμενη έκτακτη εισφορά 2% στο σύνολο των ετήσιων αποδοχών μας, που σημαίνει από 400 έως 800 ευρώ  συνολικές απώλειες, δηλαδή από 35 έως 70 ευρώ το μήνα ή για ένα ποσό των 5000 ευρώ περίπου για τον καθένα μας μόνο για το τρέχον έτος.
Επειδή πρέπει ν’ αναφερθούμε και στις αντίστοιχες περσινές απώλειες, μιλάμε συνολικά για πέντε με έξι χαμένους μισθούς ή το 40% περίπου των αποδοχών μας. Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας οι σκέψεις και οι προθέσεις της Κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο που προετοιμάζει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι με την τακτική της σαλαμοποίησης η Κυβέρνηση μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αφού απέτυχε να πατάξει και να ελέγξει την φοροδιαφυγή καλούμαστε πλέον εμείς -οι συνεπείς φορολογούμενοι- να γεμίσουμε τα άδεια ταμεία του Κράτους. Αφού με την πολιτική της οδήγησε σε χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες δημιουργώντας στρατιές ανέργων, καλούμαστε τώρα εμείς να τους χρηματοδοτήσουμε! Από τι άραγε; Από αυτά που δεν μας περισσεύουν;
Αφού δεν κατάφερε να ελέγξει το σπάταλο κράτος και να καταργήσει τους άχρηστους οργανισμούς ή δεν θέλει, επειδή σ’ αυτούς  είναι βολεμένη η ΄΄πελατεία της΄΄, κατέφυγε στην εύκολη και πάλι λύση.

Μειώνει τους μισθούς μας!!!

Κύριε Υπουργέ του Υπουργείου μας, πάρτε θέση με ουσιαστική παρέμβασή σας και μην συνδέσετε το όνομά σας με την διάλυση της ΕΛ.ΑΣ., γιατί όλα αυτά που γίνονται θα δημιουργήσουν νέο κύμα φυγής από την ενεργό υπηρεσία.
Σας υπενθυμίζουμε την εξώθηση πέρυσι τέτοια εποχή από τον προκάτοχό σας, με τις παλινωδίες για το ασφαλιστικό, χιλιάδων συναδέλφων σε συνταξιοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή δράση και αποστολή της ΕΛ.ΑΣ και τα ταμεία μας.
Κύριοι της Κυβέρνησης, χρειάστηκε ένας χρόνος για να αντιληφθείτε ότι η πολιτική του μνημονίου είναι αποτυχημένη και πολύ σύντομα θα αντιληφθείτε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά σας δεν οδηγεί πουθενά, επειδή απλά οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον να πληρώσουν αυτά που τους ζητούν οι δανειστές, η Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.
Επειδή οι μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες και εκκλήσεις μας, ΄΄ότι δεν αντέχουμε πλέον άλλο΄΄ πέφτουν στο κενό, καθώς απευθυνόμαστε προφανώς σε ΄΄ώτα μη ακουόντων΄΄  και επειδή είμαστε αντίθετοι στις λογικές ισοπέδωσης που απαξιώνουν τους συναδέλφους μας και τον οργανισμό που υπηρετούμε, φωνάζουμε δυνατά, σας λέμε και το εννοούμε :

Δεν φταίει η Κοινωνία για τις επιλογές σας και εμείς αρνούμαστε να γίνουμε το "εξιλαστήριο θύμα".

Κύριοι της Κυβέρνησης είμαστε αναγκασμένοι να σας στείλουμε και εμείς με την σειρά μας τον λογαριασμό των αποτυχημένων επιλογών σας!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. . .!!!


ds__poaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ