Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να γίνετε καλύτερος ως φίλος!

ΠΗΓΗ : -MAIL Aποστολή
----- Original Message -----
From: DIMISN
Sent: Wednesday, February 20, 2013 3:41 PM
Subject: Πώς να γίνετε καλύτερος ως φίλος!

 

«Επενδύστε» συναισθηματικά σε μια φιλία, γιατί οι καλοί φίλοι αποτελούν μια ανεκτίμητη αξία. Η φιλία είναι σαν το γευστικό ακριβό κρασί, όσο παλιώνει τόσο πιο σπουδαία γίνεται! Σίγουρα μια...
δεμένη σχέση χρειάζεται φροντίδα και προσπάθεια, αφού χωρίς υποχωρήσεις δεν μπορεί να κρατηθεί τίποτα «ζωντανό». Πολλοί κινούνται μέσα από επιφανειακές γνωριμίες και αδυνατούν να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εμβαθύνετε τις προσωπικές σχέσεις σας…

Να είστε αξιόπιστοι σαν καλοί φίλοι

Μπορεί να έχετε καλές προθέσεις, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται άτομα που ποτέ δεν ακολουθούν τις υποσχέσεις τους. Η εμπιστοσύνη στη φιλία μπορεί να «σπάσει» γρήγορα, ειδικά αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια! Πριν παρασυρθείτε από τον αυθορμητισμό σας, σκεφτείτε: «Μπορώ να κρατήσω την υπόσχεση μου;». Αν χάσετε την εμπιστοσύνη του άλλου, δύσκολα μπορείτε να την επαναφέρετε.

Να επικοινωνείτε συχνά… ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο!

Οι περισσότεροι είναι τόσο απασχολημένοι που δεν κρατούν τόση επαφή όσο απαιτεί μια δυνατή φιλία. Ένας καλός φίλος πρέπει να έχει χρόνο για τον άλλο, ακόμα και αν είναι κουρασμένος. Μην περιμένετε μόνο από τους άλλους να σας καλέσουν, αλλά πάρτε εσείς την πρωτοβουλία. Ακόμα και αν ζείτε 500 χλμ μακριά… βρείτε τρόπους για να ξεπεράσετε την απόσταση!

Μην αφήνετε τους άλλους να «θάβουν» το φίλο σας

Μην συζητάτε το φίλο σας πίσω από την πλάτη του και μην μένετε αμίλητοι, όταν βρίσκεστε μπροστά σε μια παρέα που διαδίδει φήμες για αυτόν. Αν κάποιος αναφέρει κάτι συγκλονιστικό για το φίλο σας, φροντίστε να σταματήσετε τη συζήτηση και να ακούσετε πρώτα την πλευρά του φίλου σας.

Προχωρήστε σε μια επίπληξη… όταν πρέπει!

Ένας αληθινός φίλος δεν φοβάται να πει την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό δεν τον «βολεύει». Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας το συμφέρον του άλλου και όταν κάνει λάθος… να του το λέτε! Άλλωστε, φίλος είναι αυτός που μπορεί να σας βάλει στο σωστό δρόμο, να σας πει αυθόρμητα ότι διαφωνεί με τις πράξεις σας.

Να κάνετε ένα βήμα πίσω σε μια διαφωνία

Αν ο φίλος σας θέλει χώρο για να σκεφτεί ή να μείνει λίγο μόνος του, κατανοήστε την ανάγκη του. Δεν υπάρχει λόγος να «κολλάτε» πάνω του, αφού φιλία δεν σημαίνει να είστε πάντα μαζί. Αυτό θα δώσει την απαραίτητη «ανάσα» στη φιλία σας, ώστε να εκτιμήσετε περισσότερο τον χρόνο του άλλου.

Συζητήστε εποικοδομητικά… και χωρίς γκρίνια!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν φίλο που γκρινιάζει διαρκώς και δεν μπορεί να κάνει μια φυσιολογική συζήτηση. Πάντα υπάρχουν «κακές» ημέρες, αλλά δεν μπορεί να είστε συνέχεια αρνητικοί σε μια συνομιλία. Αντίθετα, ακούστε προσεκτικά τον άλλο και κάντε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Βοηθήστε τον άλλο ακόμα και για το παραμικρό

Ένας καλός φίλος υπάρχει όχι μόνο στα καλά… αλλά και στα δύσκολα. Πρέπει να βοηθάτε το φίλο σας ουσιαστικά, ακόμα και μέσα από μικρά πράγματα, όπως είναι μερικά λόγια ενθάρρυνσης. Μια τέτοια αλληλεπίδραση δείχνει την πορεία μιας φιλίας σε μια αδερφική σχέση.

Να φέρεστε με τίμιο και ειλικρινή τρόπο

Η ειλικρίνεια είναι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της φιλίας. Ο άλλος πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω στην ειλικρίνεια σας. Ακόμα και αν η ειλικρίνεια μπορεί να βλάψει τα συναισθήματα του άλλου… πρέπει να προσπαθήσετε να πείτε την αλήθεια χωρίς συμβιβασμούς.

Κατανοήστε τις αδυναμίες του φίλου σας

Αντιμετωπίστε τους φίλους σας ως ισότιμους ανθρώπους, παρά τα χρόνια γνωριμίας σας. Λάβετε υπόψη τις αδυναμίες τους, αλλά και τις δικές σας. Πρέπει να κατανοείτε τα λάθη τους και να μην νομίζετε ότι έχετε πάντα δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ