electric_car
Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της ηλεκτροκίνησης Green eMotion θα συμμετάσχει ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει προτείνει για τη χώρα μας τη δημιουργία 13.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2020 (από τρεις το 2011) εκ των οποίων το 10% θα είναι σε δημόσιους χώρους, ενώ μπορεί να προβλεφθούν χώροι στάθμευσης και λωρίδες κυκλοφορίας για οχήματα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.
Όπως δηλώνει στο EurActiv.gr ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας «ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και θα συμβάλει με όλες τις προσπάθειες για την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης και στην πατρίδα μας, καθώς τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος σχετίζονται με το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών μας».
Προσθέτει μάλιστα ότι ο Δήμος Κοζάνης θα αναπτύξει συνέργειες ώστε η παραγόμενη ισχύς να αποθηκεύεται σεσυσσωρευτές και να αποδίδεται στο δίκτυο όταν υπάρχει ζήτηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μαλούτα, θα εγκατασταθούν περίπου 10-12 σταθμοί φόρτισης στην πόλη, σε σημεία λειτουργικά και αναγνωρίσιμα από τους πολίτες, ενώ θα παραχωρηθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις υπηρεσίες Δήμου.
Το πρόγραμμα Green eMotion για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης πανευρωπαϊκά εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 60% ετησίως έως το 2050.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 43 εταίροι από τη βιομηχανία, τον τομέα της ενέργειας, τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τους δήμους, τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.