telephone
Μείωση τελών σταθερής τηλεφωνίας μέσα στο 2013 προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Λεωνίδας Κανέλλος, ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Επιτροπή θα προχωρήσει σε ρύθμιση για την αγορά καρτοκινητής τηλεφωνίας.
Την ίδια προχωρά η μείωση των τελών τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λιανικών τιμών κλήσεων προς σταθερά δίκτυα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Κανέλλος τόνισε ότι η μείωση των τελών της σταθερής τηλεφωνίας θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των χονδρικών τελών τερματισμού κινητής. Η εξοικονόμηση για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας υπολογίζεται σε περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013, ενώ, έως το 2015, η εξοικονόμηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η τελική τιμή θα διαμορφωθεί σε 1,099 ευρωλεπτά/λεπτό (από 1,269 ευρωλεπτά που είναι σήμερα).

Τέλη Τερματισμού

Σύμφωνα με την “Ημερησία”, την ίδια στιγμή προχωρούν στη μείωση των τελών τερματισμού στη χονδρική αγορά κλήσεων προς σταθερά δίκτυα, ΟΤΕ και εναλλακτικών, (με τη μεθοδολογία Pure LRIC), εξέλιξη που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των λιανικών τιμών κλήσεων προς σταθερά δίκτυα.
Παράλληλα η Επιτροπή θα προχωρήσει μέσα στο έτος σε ανάλυση στις αγορές φωνητικών κλήσεων, διασύνδεσης, πρόσβασης στο τηλεφωνικό δίκτυο, χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, καθώς και της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο.
Tο Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων λιανικής, μία ηλεκτρονική υπηρεσία της ΕΕΤΤ, θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αξιολογούν και κυρίως να συγκρίνουν τα προϊόντα και τις τιμές τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.