Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

"Βάζουν τα γέλια" για τα SWAT που θέλουν να φτιάξουν στην Αθήνα

Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 15:37

         ΠΗΓΗ : BLOKO.GR      

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Βάζουν τα γέλια" για τα SWAT που θέλουν να φτιάξουν στην Αθήνα
Αποδέκτες αρκετών τηλεφωνημάτων έχουμε γίνει από το πρωί στο bloko.gr, με αφορμή το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για δημιουργία δέκα "σιδερόφραχτων" ομάδων κρούσης με θωρακισμένα οχήματα που θα "ριχτούν" στην καταπολέμηση τών συμμοριών με τα καλάσνικοφ.
Μπαρουτοκαπνισμένοι και ιδιαίτερα έμπειροι αξιωματικοί έχουν μόνο ερωτήματα για το πώς και με τί κόστος θα λειτουργήσει αυτή η νέα ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από 100 αστυνομικούς χωρισμένους σε δέκα ομάδες με ισάριθμα υπέρ - θωρακισμένα τζιπ, 5000 κυβικών, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 300.000-500.000 ευρώ έκαστο, και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραθέσουμε ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα:
-Ποιο τζιπ χωράει 10 αστυνομικούς με τα υλικά τους;
Μάλλον κανένα είναι η απάντηση, γιατί υπάρχει και μία εξαίρεση. 10 πάνοπλοι αστυνομικοί, θυμίζουμε, χρειάζονται περισσότερο χώρο από 10 ενήλικους άντρες. Αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμός, εξαρτήσεις... αυτά θέλουν ΧΩΡΟ. Πώς είναι δυνατόν να καθίσουν 8 ένστολοι στο πίσω μέρος (οδηγός-συνοδηγός εμπρός); Μάλλον μιλούν για λεωφορείο και όχι για τζιπ.
-Αν δεχθούμε ότι χωρούν, πού θα κινείται το αυτοκίνητο;
Μιλήσαμε για εξαίρεση και υπάρχει αυτή του Hummer, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ταιριάζει στην περιγραφή του κυβισμού και του κόστους. Και σε αυτό τονίζουν κάποιοι, που το έχουν χρησιμοποιήσει, 10 δεν χωρούν, αλλά... Αν υποθέσουμε, όμως, ότι θα χρησιμοποιηθούν αυτού του τύπου τα οχήματα, έχει αναλογιστεί κανείς ότι στα 2/3 των δρόμων της Αθήνας δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν; το μήκος τους είναι 4,68 μέτρα και το πλάτος τους 2,19 μέτρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα οχήματα και οι αστυνομικοί θα μένουν εγκλωβισμένοι σε κεντρικές οδούς και θα είναι άχρηστα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως ο Βύρωνας, το Παγκράτι, η Κυψέλη... άρα; Κι αν δεν είναι τζιπ και είναι σαν εκείνα που χρησιμοποιούνται σε χρηματαποστολές; Εκείνα, λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν και όχι εμείς, είναι ακόμα πιο δυσκίνητα.
-Θα κάνουν καταδίωξη με τα θωρακισμένα;
Πώς να κάνουν καταδίωξη αυτά τα αυτοκίνητα, που με τη θωράκισή τους αυξάνεται το αρχικό βάρος στο τριπλάσιο; Τί ταχύτητα μπορεί να αναπτύξει ένα θωρακισμένο hummer, όταν ένα αντίστοιχο τής Μερσεντές μετά βίας φθάνει τα 130 χ.α.ω και όταν ο οδηγός του πατά φρένο δεν ξέρει που θα σταματήσει ο κινούμενος βράχος; Και πάλι, όμως, σε ποιους δρόμους; "στη Συγγρού πάνω-κάτω" είπε χαρακτηριστικά κάποιος.
-Επιχειρησιακά ποιος θα είναι ο ρόλος τους;
Το πιο πιθανό, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι να μην φθάνουν πρώτοι αυτοί οι "πάνοπλοι αστυνομικοί με τα θωρακισμένα οχήματα", αλλά και πάλι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι και θα δέχονται τα πρώτα πυρά, όπως και σήμερα. Άρα ποιος ο λόγος δημιουργίας αυτής της υπερομάδας; "Για να επιλαμβάνεται σε περιπτώσεις ομηρίας ή εγκλωβισμού των κακοποιών" ακούστηκε. Μα για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει η ΕΚΑΜ; Ξαφνικά θα παροπλίσουν την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, για τους άνδρες της οποίας έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευσή τους, και θα χρησιμοποιήσουν άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν έχουν εκπαιδευτεί σε τέτοια σενάρια μάχης;
Σε αρκετά τηλεφωνήματα διατυπώθηκαν και ερωτήματα για τη σκοπιμότητα, που κρύβεται πίσω από αυτές τις ομάδες, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση, η οποία θα ζημειώσει το ελληνικό δημόσιο οικονομικά και τελικά θα μείνει στην "παρουσίαση"... Κάποιος, μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: "Εγώ τα διαβάζω και βάζω τα γέλια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ