Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Εκ της Ιστοσελίδας το κείμενο : www.enet.gr


Οι δε φωτογραφίες  είναι από μέλος των συμμετεχόντων στην σημερινή συγκέντρωση 


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων στην Τρίπολη


Μια από τις μεγαλύτερες κι ογκωδέστερες συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης καθώς τα 1.000 άτομα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Πελοπόννησο, προχώρησαν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.


Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, διαφωνούν με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χρήστος Φωτόπουλος προβλέπει, ''κάθετες και ισοπεδωτικές μειώσεις στις μισθολογικές δαπάνες στο δημόσιο τομέα για αποδοχές, συντάξεις και πρόσθετες παροχές, καθώς και σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού''.

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται μόνο ως κατασταλτικός μηχανισμός, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι ''είμαστε κι εμείς λαός'' και τόνισε ότι σήμερα από την Τρίπολη, για συμβολικούς λόγους, αφού από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η επανάσταση, ξεκινούν κι αυτοί τον αγώνα τους.

Οι ένστολοι στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκεί παρέμειναν για 45 λεπτά της ώρας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, επιδίδοντάς του ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, ''εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για το που οδηγεί η πρωτοφανής κρίση τα πράγματα στη Χώρα μας με την έλλειψη προοπτικής, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον από την έκρηξη της ανεργίας, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού, από το - τεράστιο βάρος που φορτώνεται στις πλάτες των απλών ανθρώπων που αυτοί καλούνται να επωμισθούν τις συνέπειες από την ασύδοτη διαχρονική δράση των λυμεώνων του δημοσίου χρήματος που ακόμα παραμένουν στο απυρόβλητο. Το διακύβευμα για μας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είναι να μην μετατραπούμε εμείς σε μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το αδιέξοδο και να μετατραπούμε σε "σάκο του μποξ" για ανομήματα άλλων.Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομική καταστολή. Η ανέχεια που βιώνει κάποιος που για να μπορέσει απλά και μόνο να φάει κάτι για να κρατηθεί στη ζωή προστρέχει στα σκουπίδια και τα υπολείμματα στο τέλος των λαϊκών αγορών - φαινόμενο γεωμετρικά αυξητικής έντασης - δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα''.

Ο κ. Τατούλης μαζί με τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και τους διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους.

Απέναντι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ