Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Απολογισμός έργου δράσεων κι αποτελέσματος της Ένωσης Σάμου για τη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2012 22:56

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Απολογισμός έργου δράσεων κι αποτελέσματος της Ένωσης Σάμου για τη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση
Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας αντηχούσε σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με αυτό θα έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί … 6/9/2012 στις 17:30 στο Καλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα. Το χρέος μας ήταν μεγάλο. Μεγάλο για εμάς τους ίδιους, για τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε, για όσους θα μένανε πίσω και δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην Αθήνα, για τις ίδιες μας τις οικογένειες και στην τελική για όλη την ελληνική κοινωνία...
Το ρολόι έγραφε 17:00 στις 5/9/2012 όταν επιβιβαστήκαμε στο καράβι από τη Σάμο με τελικό προορισμό την Αθήνα. Το ταξίδι πολύωρο και η κούραση μεγάλη. Ήμασταν όμως αποφασισμένοι να φτάσουμε! Διασχίζοντας τα 174 ναυτικά μίλια και τις 15 ώρες που μας χώριζαν από την Αθήνα, με κάθε τρόπο! Πάση θυσία!  
Η μέρα της συγκέντρωσης είχε φτάσει. Ήμασταν όλοι μας εκεί παρόντες από τις 17:00, να κρατάμε το πανό της Ένωσής μας! Η μόνη μας αγωνία, το αν θα βλέπαμε τελικά το χώρο γύρω από το Καλλιμάρμαρο να κατακλύζεται από ένστολους συναδέλφους!
Όπως και έγινε! Χιλιάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας! Πολλές χιλιάδες ... 5.000 κατ' ελάχιστο και όλοι με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Οπλισμένοι με πολύ αγανάκτηση για τα άδικα προωθούμενα οικονομικά μέτρα! Αποφασισμένοι να αντιδράσουν! Αποφασισμένοι να δώσουν ο καθένας τη δική του μάχη! Ένας για όλους ... και όλοι μαζί ...
Σε αυτή την προσπάθεια, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου δεν ήταν μόνη!
Είχε λίγες μέρες που είχαμε ζητήσει και είχαμε λάβει την υποστήριξη στο δίκαιο των αιτημάτων μας από την Βουλευτή του Νομού μας κα. Αγνή Καλογερή.
Και αυτή τίμησε την υπόσχεσή της! Ήταν εκεί για να μας συμπαρασταθεί!
Κα. Καλογερή σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Θέλουμε να μας κάνετε εξίσου περήφανους και προσεχώς, τηρώντας τη δέσμευσή σας ότι θα καταψηφίσετε τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία προωθούνται σε βάρος του κλάδου μας, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού.
Το ΟΧΙ σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας!
Το πλήθος ανυπομονούσε να κοινωνήσει προς όλους την αδικία που ένιωθε! Όλοι οι συνάδελφοι βγήκαν στους δρόμους και ετοιμάστηκαν για την μεγαλειώδη πορεία που έμελλε να ακολουθήσει...
Είχε έρθει η ώρα που το ορμητικό ποτάμι της διαμαρτυρίας των ένστολων, θα ξεχυνόταν στους δρόμους της πρωτεύουσας!
Με προορισμό το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή των Ελλήνων! Εκεί όπου σε λίγο έμελλε να σταθούμε συνάδελφοι απέναντι σε συναδέλφους μας!
Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών το σύνθημα ήταν ένα και αντιλαλούσε σε όλη την πλατεία Συντάγματος:
"ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ"
και έπειτα με ένα τραγικό αλλά και τόσο παραστατικό τρόπο συνάδελφοι από όλα τα Σώματα να βρίσκονται σε κοινή θέα, με την αγχόνη της απόγνωσης περασμένη στο λαιμό τους!
Κανένας όμως δεν ήταν διατεθειμένος να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτή την εξέλιξη! Με παλμό και συνθήματα όλοι βροντοφώναζαν το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη περαιτέρω περικοπή του εισοδήματος των ένστολων ούτε κατά 1€!
Και το ποτάμι της αγανάκτησης συνέχιζε να κυλάει...
Δεν ήμασταν λίγοι! Δεν ήμασταν όμως και όλοι εκεί! Όσοι όμως ήταν εκεί ήταν αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να φωνάξουν με όση δύναμη τους είχε μείνει για τον άδικο χαρακτήρα των προωθούμενων μέτρων...
Χιλιάδες συναδέλφων είχανε κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της! Οι στιγμές ήταν και συνεχίζουν να είναι κρίσιμες και από αυτή την κοινή προσπάθεια και μέτωπο δεν πρέπει να λείπει κανείς!
Λεπτά αργότερα ήταν η ώρα που οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μας μαζί με τον Βουλευτή (και πρώην συνάδελφο) κ. Κυριαζίδη θα πηγαίναν εντός του χώρου της Βουλής, προκειμένου να επιδώσουν στον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκη το κοινό μας ψήφισμα!
Και όλα αυτά, ενώ απ' έξω παρέμεναν όλοι οι συνάδελφοι περιμένοντας καρτερικά το αποτέλεσμα της συνάντησης...
Αγωνιώντας για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους...
Η ελπίδα όμως ήταν αυτή που τους κρατούσε για ώρες όλους μαζί στο ίδιο σημείο...
Το βράδυ εκείνο η συγκέντρωση διαλύθηκε ήρεμα και ομαλά...
Κανένας όμως από όσους συμμετείχαν δεν εφησυχάζει!
Όλοι νιώθουμε και ξέρουμε ότι μόνο αν δώσουμε τον αγώνα μας, με δύναμη, πίστη και επιμονή θα έχουμε έστω και αυτή τη μία ελπίδα προκειμένου να διασώσουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε ...
την αξιοπρέπεια μας ...
 
Σύνταξη: Σάββας Α. Λαζαρίδης Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου
.
Διαβάστηκε 39 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ