Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση στο ΜΤΣ


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 29 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.:505/1/12α
Προς: Τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Υποστράτηγο ε.α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα,2) Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


3) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ,4) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη ΌΘΩΝΑ,5) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,6) Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ,7) Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.,8) Γενικό Διευθυντή Μ.Τ.Σ.  Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ,9) Αντ/γο ε.α. κ. Αλέξη ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ Εκπρόσωπο μερισματούχων ΕΛ.ΑΣ. στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.,10) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις – Έδρες τους

Κύριε Πρόεδρε
Το Μ.Τ.Σ. εδώ και χρόνια , όπως είναι γνωστό πλέον σ' όλους, παρουσιάζει σοβαρά δομικά, διαρθρωτικά και διαχειριστικά προβλήματα που επιβαρύνουν τη λειτουργία του με διαρκή ελλείμματα.
Το σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας που παρουσιάζει το ταμείο, καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει έγκαιρα το απαιτούμενο ποσό για την καταβολή του μερίσματος κάθε τρίμηνο στους δικαιούχους του και οι ελλειμματικοί οικονομικοί του απολογισμοί τα τελευταία χρόνια , οδήγησαν κατόπιν σχετικής πρότασής σας, να παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών το σύνολο των εισφορών των μετόχων μαζί με τις εισφορές του Β.Ο.Ε.Α. , με την παράλληλη ανάληψη της υποχρέωσης να καλύπτει μέχρι και σήμερα την καταβολή του μερίσματος και έως ότου ρυθμιστούν τα χρέη του Ταμείου.
Επιπρόσθετα την τελευταία διετία υπήρξε σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μετόχων ,μειώθηκε κατά 25% το μέρισμα στους δικαιούχους και μετατέθηκε η καταβολή του στο τέλος κάθε τριμήνου.
Αιφνιδιαστικά και ενώ αναμενόταν, όπως μας είχατε ενημερώσει κατά την προ διμήνου συνάντηση μας, η επεξεργασία εκ μέρους σας μιας σειράς μέτρων περιστολής των ελλειμμάτων (προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την σταδιακή εξόφληση των χρεών του ταμείου στο Υπουργείο Οικονομικών, ορθολογικοποίηση των μερισματικών βαθμών, σύσταση ειδικού λογαριασμού Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας κ.λ.π.), δημοσιοποιήθηκε ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου την 16/11/2011 προτάθηκε και συζητήθηκε ως μέτρο «ο διαχωρισμός των διαχειρίσεων Στρατού Ξηράς-Ελληνικής Αστυνομίας και ο υπολογισμός του μερίσματος αναλόγως των εσόδων-κερδών εκάστου κλάδου''.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την ίδια ώρα που το ταμείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, οι δικαιούχοι του ειδικού κλάδου ενίσχυσης Μερισματούχων των Μ.Τ.Σ. (ΕΚΟΕΜΣ) που έχει συσταθεί αποκλειστικά για τους μερισματούχους που προέρχονται από το Στρατό Ξηράς λαμβάνουν τα μερίσματα που δικαιούνται και δημιουργείται η αίσθηση όχι αδίκως ότι οι μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ προαπαιτούμενο είναι βάση της κείμενης νομοθεσίας η χορήγηση του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. πρωτίστως.
Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι, όπως ήδη γνωρίζεται η Ομοσπονδία μας σε καμία περίπτωση δεν συναινεί σε τέτοιες «λογικές» και «προτάσεις».
Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία και προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του Ταμείου ως εκπρόσωποι 40.000 και πλέον χιλιάδων Αστυνομικών ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης , σας καλούμε το συντομότερο:
-να μας χορηγήσετε ακριβές αντίγραφο της συνεδρίασης του Διοικητικού σας Συμβουλίου της 16-11-2011
-να μας γνωρίσετε εγγράφως σε όποιες ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Μ.Τ.Σ.
-εάν έχετε προωθήσει το αίτημα μας για ανασύνθεση του Δ.Σ. στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συμμετέχουν από την 1-1-2012 εκπρόσωπος της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτήν.
Με εκτίμηση
ypografes_poasy-poaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ