Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ


Δημοσιευμένο στο : http://www.sefeaa.gr

Σάββατο, 16 Ιούλιος 2011

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) ενημερώνει μέσα από την ιστοσελίδα του (http://www.sefeaa.gr) για τον τρόπο αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας για αυτούς που ενδιαφέρονται. Δείτε τη σχετική ανακοίνωσή τους παρακάτω.



Μετά από διαταγή της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου μας, κινείται η διαδικασία για την τακτοποίηση των εισφορών της "μάχιμης πενταετίας". Όσοι προσλήφθηκαν μετά την 1/10/1990 και θέλουν να αναγνωρίσουν τη μάχιμη 5ετία στο διπλάσιο (ως συντάξιμο χρόνο) θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 39,87 ευρώ μηνιαίως για διάστημα 60 μηνών.



Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τώρα, τους δίνεται η δυνατότητα να το πράξουν αργότερα.



Διαβάστε όλη τη Διαταγή στη συνέχεια ή απ ευθαίας στη πηγή με τα σχετικά Υποδείγματα .. http://www.sefeaa.gr/downloads/2011/sefeaa-maximh5etia.pdf





ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....



ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:8010/4/17-κβ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2-7-2011



ΘΕΜΑ: "Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας"

ΣΧΕΤ.: α.Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α-120)

β.Ν.3513/2066 (ΦΕΚ Α-265)

γ.Ν.1902/1990(ΦΕΚ Α-138)

δ.Υπ.αριθ.8010/4/17-θ από 4-8-2008 Δ/γή μας.



Α.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ



1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου6 του (γ) σχετικού, στους υπαλλήλους του Δημοσίου (πολιτικούς και στρατιωτικούς που κατατάχθηκαν από 1-10-1990 και μετά, επιβάλλεται ενιαία κράτηση για σύνταξη, για την αναγνώριση ως συντάξιμης κάθε υπηρεσίας που υπολογίζεται αυξημένη στο διπλάσιο.



2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 3 του (β) Νόμου, η επιβαλλόμενη ως άνω κράτηση για την αναγνώριση στο διπλάσιο των Υπηρεσιών βάσει των διατάξεων του Ν.Δ.142/1974, 414/1974 και Ν.2592/1998 (άρθ.7παρ.2),Ν.3513/06 (αρθ.4 παρ.11),Ν3075/2002 (αρθ.6παρ.1)και3234/2004 (αρθ.2 παρ.3) (ήτοι του άρθρου 40 του ΚΠΣΣ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά τη μάχιμη πενταετία) δεν πραγματοποιείται εφόσον ο πολιτικός ή στρατιωτικός υπάλληλος υποβάλλει σχετική δήλωση στην Υπηρεσία του.



3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του (α) σχετικού Νόμου, για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ο χρόνος υπηρεσίας των πέντε (5) ετών λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, αναγνωρίζεται ως συντάξιμος με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, από τους ενδιαφερόμενους. Οι κρατήσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, επί της εκάστοτε αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και παρακρατούνται κατά το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης, κατ΄ανώτατο όριο για μια πενταετία.



4. Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσό για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας δε θα κυμαίνεται πλέον ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, αλλά θα είναι το ίδιο ποσό για όλους, ήτοι τριάντα εννέα ευρώ και ογδόντα εφτά λεπτά (39,87) μηνιαίως και θα παρακρατείται μέχρι τη συμπλήρωση ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις εξήντα (60) μηνών.



Σε περίπτωση που ο χρόνος υπηρεσίας στις προβλεπόμενες στην παράγραφο 2 του παρόντος Υπηρεσίες, υπολείπονται των εξήντα (60) μηνών, η κράτηση θα είναι ανάλογη των μηνών υπηρεσίας στις Υπηρεσίες αυτές.Διευκρινίζεται ότι η εφάπαξ καταβολή του ποσού δεν προβλέπεται από το συγκεκριμένο νόμο και κατ΄επέκταση δε δύναται να διενεργηθεί.



5. Δικαίωμα για αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας έχουν όσοι έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν στις προβλεπόμενες από την οικεία νομοθεσία Υπηρεσίες και μέχρι πέντε έτη, κατ, ανώτατο όριο, από την ημερομηνία μονιμοποίησής τους.



6. Διευκρινίζεται ότι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του Αστυνομικού προσωπικού δεν αναγνωρίζουν τον ανωτέρω χρόνο στο διπλάσιο επειδή δεν προβλεπεται στις καταστατικές τους διατάξεις , πλην του Μ.Τ.Σ., για το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα στο εν λόγω Ταμείο και να καταβληθούν οι αναλογούσες εισφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε να απευθείνεστε αποκλειστικά στο Μ.Τ.Σ. και στα τηλέφωνα 210-3313020 έως 29.



7.Η διαδικασία αναγνώρισης που προβλέπεται με τη (δ) σχετική καταργείται λόγω της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου. Τα στοιχεία των προπαρασκευαστικών ενεργειών (συγκέντρωση καταστάσεων, βεβαιώσεων κ.λ.π.) που είχαν λάβει χώρα κατά την ισχύ της προαναφερόμενης διαδικασίας, δύναται να χρησιμοποιηθούν και στην παρούσα διαδικασία για διευκόλυνση των Υπηρεσιών.





Β.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ



1. Όσοι κατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία από 1-10-1990 και μετά σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, για να αναγνωρίσουν στο διπλάσιο τις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παρ.Α-2 της παρούσης (μάχιμη πενταετία), θα πρέπει να καταβάλλουν τις ανάλογες εισφορές, ήτοι τράντα εννέα ευρώ και ογδόντα εφτά λεπτά (39,87) μηνιαίως.

Εξαιρούνται της καταβολής, όσοι προγενέστερα της κατάταξής τους στην Ελληνική Αστυνομία, είχαν εργασθεί στο Δημόσιο για πρώτη φορά πριν της 1-10-1990.

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι όσοι έχουν δημόσια υπηρεσία πριν την 1-10-1990 και δεν έχει αυτή δηλωθεί μέχρι σήμερα στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., ούτε προκύπτει από το σύστημα μισθοδοσίας, εφόσον επιθυμούν να μην υποβάλλουν εισφορές, θα πρέπει μέχρι την 20-8-2011, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3, με συνημμένο δικαιολογητικό (βεβαίωση φορέα) που να πιστοποιεί τη σχέση εργασίας για το εν λόγο διάστημα.



2. Όσοι δεν επιθυμούν να αναγνωρίσουν τις ανωτέρω υπηρεσίες στο διπλάσιο πρέπει να υποβάλλουν μέχρι την 20-8-2011 σχετική δήλωση στις Υπηρεσίες τους. σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1, οι οποίες θα τις διαβιβάσουν στη Διεύθυνση Διαχείρησης Χρηματικού/Α.Ε.Α., ούτως ώστε να μην γίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση κρατήσεις. Από την ημερομηνία υποβολής της ανωτέρω δήλωσης δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο ο χρόνος παροχής υπηρεσίας.

Στο μέλλον εφόσον επιθυμούν, να προβούν εκ νέου στην αναγνώριση, θα υποβάλλουν σχετική δήλωση στις Υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2, οι οποίες θα τις διαβιβάσουν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α., ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, να διενεργείται η εκάστοτε ισχύουσα κράτηση.



3. Η ανωτέρω δήλωση σε περίπτωση μη επιθυμίας καταβολής εισφορών και κατά συνέπεια μη αναγνώρισης των υπηρεσιών στο διπλάσιο, κρίνεται απαραίτηση καθόσον η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. θα προβαίνει οίκοθεν στη σχετική κράτηση για σύνταξη.

Στην περίπτωση που καποιος δεν υποβάλλει στον παρόντα χρόνο, δήλωση (δηλαδή επιθυμεί την αναγνώριση) και στο μέλλον δεν επιθυμεί να συνεχιστούν οι κρατήσεις, υποβάλλει στην ανωτέρω Δ/νση, την προαναφερόμενη δήλωση, οπότε διακόπτεται η διαδικασία κράτησης και η συναρτόμενη από αυτή αναγνώριση υπηρεσίας.



4. Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων από τις Υπηρεσίες προς τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. ορίζεται η 31-8-2011 και η παρακράτηση των εισφορών σε ισόποσες δόσεις θα ξεκινήσει από την Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού με τη μισθοδοσία μηνός Νοεμβρίου 2011..



Γ.ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



(Δίνονται επιμέρους εντολές στις συναρμόδιες υπηρεσίες)



*Οι ενδιαφερόμενοι :

α.Επί διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν χρόνο ολοκλήρωσης της πενταετίας , διακοπή ή επανέναρξη εισφορών

κ.λ.π. , να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού/ΑΕΑ (τηλ.210-2502844)

β.Επί του νομικού πλαισίου που διέπει τις Υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται "μάχιμες", να απευθύνονται στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ (τηλ.210-7796040).



Εκ Ιστοσελίδος : Policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ