Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν: Assad χρήση χημικών όπλων κατά της Συρίας αντάρτες, άμαχοι 
Δημοσιεύθηκε 13 Ιουνίου, 2013
Η κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε το Κογκρέσο πριν από λίγα λεπτά ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε αρκετές περιπτώσεις κατά τις δύο δυνάμεις των ανταρτών και της Συρίας αμάχων. Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ λέει ότι αυτές οι επιθέσεις, το καθένα με τη χρήση μικρών ποσοτήτων φυσικού αερίου σαρίν, έχουν σκοτωθεί περίπου 150 Σύριοι.
Η κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε το Κογκρέσο το απόγευμα ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε αρκετές περιπτώσεις κατά τις δύο δυνάμεις των ανταρτών και της Συρίας αμάχων.
Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ λέει ότι αυτές οι επιθέσεις, το καθένα με τη χρήση μικρών ποσοτήτων φυσικού αερίου σαρίν, έχουν σκοτωθεί περίπου 150 Σύριοι.
Οι New York Times αναφέρει ότι σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφορεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης την Πέμπτη, η «κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα κατά της αντιπολίτευσης πολλές φορές κατά το τελευταίο έτος."
Οι υπηρεσίες πληροφοριών που εμπλέκονται στον καθορισμό λένε τα συμπεράσματά τους βασίζονται σε στοιχεία που περιλαμβάνει την υποβολή εκθέσεων σχετικά με το σχεδιασμό από το καθεστώς για τη χρήση χημικών όπλων, οι λογαριασμοί των συγκεκριμένων επιθέσεων, καθώς και περιγραφές των φυσιολογικών συμπτωμάτων.
Το σχέδιο δήλωσης σημειώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει ότι οι αντάρτες έχουν πρόσβαση σε χημικά όπλα.
«Πιστεύουμε ότι το καθεστώς Άσαντ διατηρεί τον έλεγχο των όπλων αυτών, και έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει αυτά τα όπλα από κλοπή ή επίθεση," δηλώνει. «Δεν έχουμε καμία αξιόπιστη, ενισχύεται ανέφερε ένδειξη ότι η αντιπολίτευση έχει αποκτήσει ή να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα."
Σύμφωνα με μια έκθεση της CIA, που περιγράφεται στους Times από έναν Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος αρνήθηκε να προσδιοριστεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει αποκτήσει το αίμα, τα ούρα και τα δείγματα τριχών από δύο αντάρτες της Συρίας - Ένας νεκρός και ένας πληγωμένος - που συμμετείχαν σε μια μάχη με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στα μέσα Μαρτίου κοντά στην πόλη της Utubya, βορειοανατολικά της Δαμασκού.
Τα δείγματα έδειξαν ότι οι αντάρτες είχαν εκτεθεί σε Sarin και να στηρίξει το συμπέρασμα ότι το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Γαλλία κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ανεξάρτητα εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, μετά την εξέταση των σωματικών υγρών από τα θύματα της Συρίας, έχουν πει τα υγρά αυτά αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε.
USA Today αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι η υψηλού επιπέδου αξιωματούχους της κυβέρνησης επρόκειτο να κρατήσει προηγουμένως έκτακτες κλήσεις με δημοσιογράφους για περίπου 17:00 Πέμπτη για να συζητήσουν τα πορίσματα σχετικά με τη Συρία και ποια είναι η διοίκηση προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση.
Νωρίτερα την Πέμπτη, Politico ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι συμφώνησε με τον γερουσιαστή John McCain (R-Arizona) ότι ο Ομπάμα θα πρέπει να είναι πιο ισχυρή για τη στήριξη της Συρίας αντάρτες που μάχονται τις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
"Μερικοί άνθρωποι λένε,« Εντάξει, να δούμε τι ένα μεγάλο μπέρδεμα είναι; Μείνετε έξω! " Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, »δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Τρίτη για λογαριασμό της McCain Ινστιτούτο Διεθνών ηγεσία στη Νέα Υόρκη.
«Συμφωνώ μαζί σας γι 'αυτό," είπε η Κλίντον McCain. "Μερικές φορές είναι ακριβώς καλύτερο να πιάσουν προσπαθούν, εφ 'όσον δεν έχετε πάνω-commit -. Όπως, εφ' όσον δεν κάνετε μια δέσμευση αλόγιστη"
Οι Times αναφέρουν ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια μια ευρεία αξιολόγηση των ΗΠΑ στη Συρία πολιτικής, ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν πιέζουν για μια επιθετική στρατιωτική απάντηση στις πρόσφατες κέρδη μάχης από την κυβέρνηση Assad, και ότι η θέση των εν λόγω υπαλλήλων μόνο έχει ενισχυθεί με αποφασιστικότητα της κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τα χημικά όπλα. Οι υπάλληλοι έχουν υποστηρίξει μέτρα, όπως αεροπορικές επιδρομές για να χτυπήσει τα πρωτογενή λωρίδες προσγείωσης στη Συρία ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να ξεκινήσει τα όπλα χημικές επιθέσεις, τα στρατεύματα πλοίο σε όλη τη χώρα, και να λαμβάνουν αποστολές εξοπλισμού από το Ιράν.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί, και ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στους Times ότι μια συνάντηση την Τετάρτη από ανώτερους συμβούλους του προέδρου δεν έδωσαν οριστικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουμε. 
Γαλλία βάρους στρατιωτικές επιλογές μετά από το γαλλικό εργαστήριο επιβεβαιώνει Συρίας χρήση του φυσικού αερίου σαρίν
Laurent Fabius, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε χθες ότι τα δείγματα που λαμβάνονται από τη Συρία και δοκιμάζονται στη Γαλλία επιβεβαιώνουν ότι αέριο σαρίν έχει χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς Άσαντ σε διάφορες επιθέσεις στο Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δείγματα από τη συριακή θύματα δοκιμαστεί σε βρετανικό εργαστήρια επιβεβαίωσαν επίσης τη χρήση των σαρίν. Μια ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεσή της χθες, λέγοντας ότι οι ειδικοί της είχε «βάσιμες» να υποπτεύεται μικρής κλίμακας χρήση των τοξικών χημικών ουσιών. Fabius, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν αποκλείει μια στρατιωτική επέμβαση για τον τόπο όπου το φυσικό αέριο αποθηκεύεται.
Laurent Fabius, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε χθες ότι τα δείγματα που λαμβάνονται από τη Συρία και δοκιμάζονται στη Γαλλία επιβεβαιώνουν ότι αέριο σαρίν έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Fabius είπε ότι ένα γαλλικό εργαστήριο "απέδειξε την ύπαρξη σαρίν στα δείγματα που έχουν στην κατοχή μας." Είπε France "τώρα είναι βέβαιο ότι αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στη Συρία πολλές φορές και σε ένα τοπικό τρόπο."
Le Monde αναφέρει ότι ο ΟΗΕ επιτροπή η οποία διερευνά τη χρήση χημικών όπλων στη συριακή σύγκρουση έχει δοκιμαστεί δείγματα αίματος και ούρων από θύματα τέσσερις επιθέσεις από τον συριακό στρατό και την αεροπορία:
Khan Al-Assal, κοντά στο Χαλέπι, στις 19 Μαρτίου 
Uteibah, κοντά στη Δαμασκό, στις 19 Μαρτίου 
η γειτονιά Sheikh Makhsoud στο Χαλέπι, στις 13 Απριλίου 
Η πόλη της Saraqeb στις 29 Απριλίου
Le Monde αναφέρει ότι το γαλλικό εργαστήριο εξέτασε δείγματα από τα θύματα των επιθέσεων ένα κυβερνητικό ελικόπτερο για Saraqeb στις 29 Απριλίου. Fabius δεν επεξεργαστεί σχετικά με τα συμπεράσματα, αλλά το γραφείο του ανέφερε ότι μεταβολίζονται Sarin βρέθηκε στα ούρα της γυναίκας θύματος, και ότι τα αυξημένα επίπεδα των αναγεννημένων (καθαρό) σαρίν βρέθηκαν στο αίμα που λαμβάνεται από δύο άλλα θύματα (9,5 νανογραμμάρια / χιλιοστόλιτρο ).
Τα δείγματα αίματος ελήφθησαν από τα τρία θύματα - ένας από αυτούς ήταν ήδη νεκρός, οι δύο άλλοι ήταν σε κρίσιμες συνθήκες - σε ένα νοσοκομείο στο Ιντλίμπ, και αποστέλλονται στο Centre de Recherches du Bouchet, που βρίσκεται στο Vert-le-Petit στο Essonne τμήμα στη βόρεια Γαλλία, στις 4 Μαΐου, που φθάνουν στο εργαστήριο στις 9 Μαΐου.
Το εργαστήριο Bouchet χρησιμοποιούνται τέσσερις διαφορετικές αναλυτικές τεχνικές για την ανάλυση των δειγμάτων. Τα πλήρη αποτελέσματα της ανάλυσης είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα, αλλά οι ειδικοί εργαστήριο Le Monde είπε ότι η παρουσία του sarin στο αίμα είναι αδύνατο να πλαστογραφήσει ή να χειριστούν, σε αντίθεση με την παρουσία του sarin στα ούρα, το οποίο μπορεί να χειραγωγηθεί.
Fabius είπε France 2 TV ότι «aucun doute que c'est le régime qui est en αιτία» (χωρίς αμφιβολία είναι το [Άσαντ] καθεστώς, το οποίο εμπλέκεται "[στην επίθεση]).
Fabius επανέλαβε το ίδιο μήνυμα σε συνέντευξή του στο Reuters, λέγοντας καθεστώς Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ήταν υπεύθυνος για τη χρήση του φυσικού αερίου, και ότι η Γαλλία δεν αποκλείει μια στρατιωτική επέμβαση για τον τόπο όπου το φυσικό αέριο αποθηκεύεται.
«Θα ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ένοχοι για τα εγκλήματα αυτά να επωφεληθούν από την ατιμωρησία," δήλωσε ο Fabius
Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε επίσης ότι t δοκιμών που διεξάγονται στη βρετανική εργαστήρια σε δείγματα από τη Συρία ήταν θετικά για σαρίν.
Πρεσβευτής της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Mark Lyall Grant, δήλωσε ότι η Βρετανία έχει στοιχεία που δείχνουν μια σειρά από διαφορετικές χημικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί, «μερικές φορές όπως σαρίν, μερικές φορές όχι."
Γαλλία και η Βρετανία και οι δύο λένε ότι πιστεύουν ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά χημικά όπλα σε μια επίθεση στο Homs στις 23 Δεκεμβρίου 2012, αλλά οι Γάλλοι και οι Βρετανοί εργαστήρια δεν θα μπορούσε να αποκτήσει φυσιολογικά δείγματα από τα θύματα αυτής της επίθεσης.
Fox News αναφέρει ότι οι γαλλικές και βρετανικές ευρήματα, με βάση δείγματα που λαμβάνονται από τη Συρία, λίγες ώρες μετά από μια ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ δήλωσε ότι είχε «εύλογη αιτία" για να υποπτεύονται μικρής κλίμακας χρήση των τοξικών χημικών ουσιών σε τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις το Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Η έρευνα του ΟΗΕ βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τους γιατρούς και τους μάρτυρες, όχι σε φυσικές αποδείξεις.
Η ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ διορίστηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει την έκδοση περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Συρία. Έκθεση την Τρίτη ασχολήθηκε με τα χημικά όπλα, ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
Ξεχωριστά, επικεφαλής του ΟΗΕ Ban Ki-moon διόρισε ομάδας του ΟΗΕ με επικεφαλής τον Σουηδοί ειδικοί χημικά όπλα Ake Sellstrom αφού η συριακή κυβέρνηση ζήτησε τη διερεύνηση μιας δήθεν επίθεση από τους αντάρτες στις 19 Μαρτίου στο χωριό Χαν αλ-Assal, κοντά στη βόρεια πόλη του Χαλεπίου.
Συρία λέει ότι οι συριακές στρατιώτες σκοτώθηκαν στο περιστατικό, και το καθεστώς επέμεινε ότι η έρευνα του ΟΗΕ να περιορίζεται σε αυτή την περίπτωση.
Ban θέλει μια ευρύτερη έρευνα, όπως το περιστατικό 23η Δεκέμβρη στο Homs.Βρετανία και η Γαλλία έχουν, επίσης ώθησε να διευρυνθεί η εντολή της Sellstrom, στέλνοντας πληροφορίες Απαγόρευση επιπλέον εικαζόμενα συμβάντα.
Fox News σημειώνει ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί βασίζονται σε τρεις τύπους πληροφοριών που μπορούν να αποκτηθούν χωρίς ερευνητές πάνε στη Συρία - ερασιτεχνικά βίντεο, μαρτυρίες, και φυσιολογικά δείγματα.
Οι μάρτυρες και οι γιατροί έχουν συνέντευξη από το Skype ή αφού έχουν διαφύγει στη Συρία. Labs στην Τουρκία, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν ανέλυσαν δείγματα λαθραία από τη Συρία ή λαμβάνονται από ύποπτα θύματα αφού εισήχθησαν στο νοσοκομείο έξω από τη Συρία. 
Πρώτη χρήση της χημικό όπλο στη Συρία φαίνεται επιβεβαιώνεται
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών, δήλωσε, με «υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης", ότι μια ενιαία χημικά όπλα - είτε SCUD χημική κεφαλή ή, πιο πιθανό, μια οβίδα πυροβολικού - απολύθηκε στο Khan al-Assal γειτονιά στο Χαλέπι νωρίτερα σήμερα, σκοτώνοντας είκοσι -έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων των έντεκα στρατιώτες της κυβέρνησης. Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντικυβερνητικές αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για το ψήσιμο του χημικό όπλο.
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών, δήλωσε, με «υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης", ότι μια ενιαία χημικά όπλα - είτε SCUD χημική κεφαλή ή, πιο πιθανό, μια οβίδα πυροβολικού - απολύθηκε στο Khan al-Assal γειτονιά στο Χαλέπι νωρίτερα σήμερα, σκοτώνοντας είκοσι -έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων των έντεκα στρατιώτες της κυβέρνησης.
Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.
Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, Maj Gen Αβίβ Kochavi, ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, είπε ο Πρόεδρος Assad ετοίμαζε χημικό οπλοστάσιο του για επιχειρησιακή χρήση, αλλά ότι η εντολή για τη χρήση τους δεν είχε ακόμα δοθεί (βλέπε: «Συρίη, Ιράν, Παλαιστίνη: les σενάρια de l'Armée israélienne, "Slate.fr 15 Μαρτίου 2013).
Kochavi Σημειώνεται επίσης ότι το καθεστώς Άσαντ, στην καταπολέμηση των δυνάμεων των ανταρτών, έχει κλιμακωθεί σταθερά η χρήση των προηγμένων οπλικών συστημάτων κατά αμάχων. Η συριακή στρατιωτική έχει χρησιμοποιηθεί SCUD και M-600 πυραύλους στις κατοικημένες περιοχές της χώρας. Kochavi είπε ότι μέχρι στιγμής, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει εβδομήντα πυραύλους σε μη στρατιωτικούς τομείς.
Οι αντικυβερνητικές αντάρτες επιβαρύνονται με το καθεστώς του Άσαντ για το πρώτο επιβεβαιωμένο χρησιμοποιήσετε ένα χημικό όπλο στον δύο ετών εμφυλίου πολέμου, λέγοντας ότι η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από μια συμμαχία κατά του καθεστώτος ομάδες, που συνήλθαν στην Κωνσταντινούπολη, εξελέγη Ghassan Hitto, ένας Σύριος -American, να είναι ο πρωθυπουργός μιας ανταρτών που υποστηρίζεται από προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας.
Το καθεστώς Άσαντ και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και κατηγόρησε τους αντάρτες για την εκτόξευση του κελύφους χημικών.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, δήλωσε: «Οι τρομοκράτες εκτόξευσαν πύραυλο που περιέχουν χημικές ουσίες στο Khan al-Assal τομέα της αγροτικής Χαλέπι και οι αρχικές εκθέσεις δείχνουν ότι περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι."
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας:
Η περίπτωση της χρήσης χημικών όπλων από την ένοπλη αντιπολίτευση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 19ης Μαρτίου στο Χαλέπι επαρχία. Είμαστε πολύ ανησυχεί σοβαρά για το γεγονός ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής πέφτουν στα χέρια των ανταρτών, η οποία επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση στη Συρία και εξυψώνει την αντιπαράθεση στη χώρα σε ένα νέο επίπεδο. "
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν προσεκτική στην αντίδρασή της για την είδηση.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Εξετάζουμε προσεκτικά τις καταγγελίες της ... χημικών όπλων χρήση, εμείς τους αξιολόγηση. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να τεκμηριώσει την κατηγορία ότι η αντιπολίτευση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί ενός καθεστώτος που έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και θα προειδοποιούν το καθεστώς εναντίον κάνει αυτά τα είδη των τελών και κάθε είδους πρόσχημα ή το κάλυμμα για τη χρήση των χημικών όπλων. "
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ είπε: «Δεν έχω καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει οποιεσδήποτε αξιώσεις ότι τα χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στη Συρία. Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα ήταν αξιοθρήνητη. "
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τονίσει σε όλο το μήκος του ότι αυτή θα αναλάβει δράση εάν ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Πίσω το Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε: «Σήμερα θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές στην Άσαντ και εκείνων που απορρέουν από την εντολή του: Ο κόσμος παρακολουθεί. Η χρήση χημικών όπλων είναι και θα είναι εντελώς απαράδεκτο. Αν κάνετε το τραγικό λάθος να χρησιμοποιούν τα όπλα αυτά, θα υπάρξουν συνέπειες, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. "
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, δήλωσε: "Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν πρόκειται να τηλεγραφήματα σε κάθε λεπτομέρειες τι θα κάνουμε σε περίπτωση αξιόπιστες αποδείξεις ότι το καθεστώς Άσαντ έχει καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων κατά του ίδιου του λαού τους. Αλλά αρκεί να πούμε, είμαστε σίγουρα σχεδιάζει να αναλάβει δράση εάν το ενδεχόμενο επρόκειτο να συμβεί. "
Η Guardian ανέφερε τις προάλλες ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος ξεκινά μια επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, αύριο, θα συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία των επιχειρησιακών πτυχών της καταστροφής χημικών οπλοστασίων της Συρίας και του στόλου πυραύλων. Σημειώσεις δημοσιογράφος της Guardian ότι, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να αντισταθούν μια ισραηλινή ώθηση για την έγκαιρη στρατιωτική επίθεση για την πυρηνική υποδομή όπλων του Ιράν, και ενώ το Ισραήλ είναι πιθανό να αντισταθεί μια αμερικανική πίεση να είναι πιο διαλλακτική απέναντι στους Παλαιστινίους, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ συμφωνούν σχετικά με την επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση των μεγάλων χημικών όπλων της Συρίας οπλοστάσιο - το μεγαλύτερο του κόσμου - για να βεβαιωθείτε ότι το καθεστώς και οι αντάρτες δεν το χρησιμοποιούν, και ότι τα χημικά όπλα δεν μεταφέρονται του Άσαντ και του Ιράν, σύμμαχος της Χεζμπολάχ.