Matrix
Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι την 1 Φεβρουαρίου, έθεσε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης σχέδιο Υπουργικής απόφασης σχετικά με τα ηλεκτρονικά έγγραφα στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή καθορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων που αποστέλλονται ηλεκτρονικά προς και από φορείς του δημοσίου, η ασφαλής χρονοσήμανση των εγγράφων, καθώς και οι βασικές προδιαγραφές και πρότυπα των συστημάτων που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, από τους φορείς του δημόσιου τομέα.
Η Υπουργική απόφαση αποτελεί σημαντικό μέρος του συνολικού θεσμικού πλαισίου που διαμορφώνεται για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του δημοσίου.
Μεταξύ άλλων αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη διασφάλιση στην πράξη της ισοδυναμίας των ηλεκτρονικών εγγράφων με τα έντυπα, μειώνει το χρόνο αναζήτησης και διεκπεραίωσης εγγράφων, και αποτρέπει στο μέλλον παράνομες πρακτικές όπως η μεταχρονολόγηση εγγράφων.