Από Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Στην προπαγάνδα θα πρέπει να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις για να εφαρμόσεις με επιτυχία τις διάφορες τακτικές. Δεν αρκεί να εφαρμόζεις απλώς τις τακτικές αυτές, αλλά θα πρέπει να εξετάζεις τις υφιστάμενες συνθήκες εφαρμογής της προπαγάνδας και ανάλογα να προσαρμόζεις τις αρχές αυτές, άλλως κινδυνεύεις όχι μόνο να αποκαλυφτεί το ψέμμα σου και εσύ, αλλά και να γελοιοποιηθείς πλήρως και να χάσεις κάθε ίχνος αξιοπιστίας και στο τέλος να μην γίνεσαι πιστευτός ακόμη και για αληθή πράγματα και γεγονότα. Έτσι εφαρμόζοντας την γενική αρχή της προπαγάνδας και προσφιλή τακτική του Γκαίμπελς «συκοφάντισε, συκοφάντισε στο τέλος κάτι θα μείνει» , φαίνεται ότι στην παρούσα περίσταση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία, καθόσον η τρομακτική ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, μπορεί τελικά να στραφεί εναντίον σου.
Επίσης μιά άλλη αρχή της προπαγάνδας «Όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να γίνει πιστευτό», πάλι αποτυγχάνει για τον ίδιο προαναφερθέντα λόγο, αλλά και στο ότι η αλήθεια αποκαλύπτεται εύκολα με μια απλή έρευνα ή την μαρτυρία πολλών ανθρώπων που ξέρουν την αλήθεια. Γιατί και για ποιον τα λέμε όλα αυτά; Μα για τον πρώην Α/ΓΕΣ Αντγο (ε.α.) Ζιαζιά Κων-νο, που είναι ο δεύτερος Α/ΓΕΣ, μετά την αντιπολίτευση, μετά τον Αντγο (ε.α.) Κούρκαφα που παραιτήθηκε, από Α/ΓΕΣ, για λόγους ευθιξίας, δηλαδή για την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της κομματικής νομενκλατούρας του κυβερνώντος κόμματος, στο πρωταρχικής σημασίας θέμα των κρίσεων των αξιωματικών του Στρατού και κατήγγειλε, με ήθος και αξιοπρέπεια την παρέμβαση αυτή παραιτούμενος, σώζοντας την τιμή και υπόληψη του στρατεύματος. Και αντί να στέκονται στην γενναία, ηθική και άκρως ουσιαστική για το ηθικό του στρατεύματος πράξη του, πράξη παραδείγματος και παρακαταθήκης για τους νυν και τους επόμενους, εξαπέλυσαν εμμετικά και ψευδέστατα κατηγορητήρια, συνεπικορούμενοι από πρόθυμες διαδικτυακές ιστοσελίδες , όπως π.χ. το defencenet.gr, που αν και σοβαρό(;) , έπεσε(;) στην παγίδα της παραπληροφόρησης και της διακίνησης αυτών των γελοιοτήτων. Αφορμή τώρα, η πρώτη συνέντευξη του στρατηγού Ζιαζιά, στην ιστοσελίδα onalert.gr, που ενόχλησε πολύ και αποκάλυψε όχι μόνο τα γεγονότα, αλλά και πολλά άλλα σοβαρά και ουσιαστικά για το όλο σύστημα, που πολλοί γνωρίζαν αλλά κανείς δεν έθεσε ποτέ «επί τον τύπον των ήλων» και αποτέλεσε γροθιά στο κατεστημένο και στημένο σύστημα κομματικών-πολιτικών παρεμβάσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος και πλήρους ελέγχου των από τους άθλιους αυτούς κομματικούς μηχανισμούς, που με την ευνοιοκρατία, κομματικοποίηση, τον παρεμβατισμό των και την εν τέλει αναξιοκρατία και απαξίωση που επικρατεί, λειτουργεί ως γάγγραινα, που σαπίζει και τα υγιή τμήματα. Πολλοί συνάδελφοι γνωρίζουν για τι μιλάμε και πάρα πολλοί καθόλα άξιοι και ικανοί, γνώρισαν και βίωσαν «στο πετσί των» την αρρώστεια αυτή του στρατού μας. Επειδή προσωπικά γνωρίζω τον άνθρωπο και αξιωματικό Ζιαζια, ως συνυπηρετούντες επί τετραετία, διοικητές Ιλών αρμάτων όντες , με τα άρματά μας δίπλα δίπλα, άρα καθημερινή επαφή και συνεργασία, για αυτό και παρεμβαίνω και παραθέτω το δημοσίευμα της εξαιρετικής ιστοσελίδας www.onalert.gr, συμφωνώντας απόλυτα με αυτά που λέγει, καθόσον αυτή είναι η αλήθεια. Ποιούς ενόχλησε ο Ζιαζιάς; Το σύστημα και τους εραστές του συστήματος, που μη μπορώντας να παραθέσουν την ηθική, την αξιοκρατεία, την επαγγελματική τους κατάρτιση, το δίκαιο γίνονται μέλη, οπαδοί και όργανα αυτού του άθλιου συστήματος, μεταβαλλόμενοι σε φελλοί (στην κυριολεξία) για να επιπλέουν. Και είναι γνωστοί αυτοί οι λίγοι, σε μας τους πολλούς.
Γράφει το onalert.
Λυσσαλέα επίθεση ερασιστεχνών “γκαιμπελίσκων” κατά του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά,με αφορμή τη χειμαρρώδη συνέντευξή του στο Onalert. Και λέμε ερασιτεχνών γιατί ένας “γκαιμπελίσκος” οφείλει να είνα διαβασμένος και να μην “καταπίνει” ότι του δίνουν να “φάει” οι “πηγές”.
Κραύγαζαν λοιπόν οι ανώνυμοι -πάντα- “γκαιμπελίσκοι”:
• “Ποιος μιλάει ο Ζιαζιάς που “έφαγε” εννιά συναδέλφους του για να γίνει Αρχηγός”;
Ψέμμα μέγα. Για να γίνει Αρχηγός ο Ζιαζιάς μόνο ο συμμαθητής του Σεφερλής έφυγε. Τους υπόλοιπους κακώς τους χρεώνουν στον Ζιαζιά οι “γκαιμπελίσκοι”. Είτε δεν το ξέρουν , είτε το ξέρουν και το αγνοούν επίτηδες, είτε είναι απλά ανόητοι. Το τελευταίο είναι και το πιο επικίνδυνο, γιατί ως γνωστόν η ανοησία είναι ανίκητη.
Αξιωματικός σημειώνει «για να μην ξεχνάμε και την πραγματικότητα»:
«Όταν τοποθετήθηκε ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς τον Νοεμβριο του 2011 Α/ΓΕΣ μόνο ένας Αντιστράτηγος (Σεφερλής) ήταν μεταξύ αυτού και του Στρατηγού Κωσταράκου οποίος ανέλαβε Α/ΓΕΕΘΑ. Επομένως είναι απόλυτα ψευδές ότι συμπαρέσυρε 8 Αντιστρατηγους .
Για τον ΑΓΕΕΘΑ ΝΑΙ συμπαρέσυρε 6 και εξ αυτών ο Αντιστράτηγος Νακόπουλος καθ’ όλα άξιος.
Το ότι ο Μπεγλίτης επέλεξε τραγικά λάθος χρόνος να προχωρήσει τις κρίσεις ..δεν σημαίνει ούτε ότι ο επί πλέον της διετιας Αντιστράτηγος Φράγκος ήταν καλύτερος Α/ΓΕΣ , ούτε αναιρεί την αξία των επιλεχθέντων να ηγηθούν των ΕΔ !»
•”Ο Ζιαζιάς είναι ο ανθυπολοχαγός του Γιώργου Παπανδρέου ,ο οποίος του ανταπέδωσε τις υπηρεσίες κανοντάς τον Αρχηγό”!!!
Γελάνε άπαντες στο στράτευμα με την γκάφα! Ο ανθυπίλαρχος Στέργιος Τζιάτζιος είχε ο άνθρωπος υπό τις διαταγές του τον στρατιώτη Γιώργο Παπανδρέου. ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ όχι ΖΙΑΖΙΑΣ! Ας μην το συλλαβίσουμε κιόλας…Μας γράφει απόστρατος αξιωματικός:
«Το 1979 ο Ανθυπίλαρχος Ζιαζιάς υπηρετούσε ακόμα στο ΚΕΤΘ ( Αυλώνα) και όχι στην 1η ΕΜΑ όπου ήταν ειχε μετατεθεί ο Γ.Παπανδρέου ! Εκεί υπηρετούσε ο Υπίλαρχος Τζιάτζιος ο οποίος ήταν και Διοικητής της Ίλης του ! ! !
•»Ο Ζιαζιάς που μιλά για ρουσφέτια είχε στείλει στο εξωτερικό αξιωματικό με φιλικές σχέσεις με τον Βενιζέλο»! Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί επισταμένως το Onalert και ο αξιωματικός πράγματι πήγε στο εξωτερικό ! Μόνο που δεν πήγε με υπογραφή Ζιαζιά. Η θέση είχε προκηρυχθεί από το ΓΕΕΘΑ. Πληροφορίες από εκεί λοιπόν πρέπει να δοθούν.
Να γελάς ή να κλαις με την κατάντια. Η οποία έχει να κάνει με το εξής γεγονός:
•ότι ακόμη και τώρα ,μέσα στον τυφώνα της κρίσης, όπου φυσιολογικά θα έπρεπε να κοιτάμε την ουσία, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε αν ο Ζιαζιάς ή οποιοσδήποτε αξιωματικός είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ κι όχι αν ήταν καλός κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στράτευμα.
Συγκεκριμένα λοιπόν για τον Κ.Ζιαζιά: υπάρχει κάποιο ψεγάδι ουσιαστικό επιχειρησιακό να τους προσάψουμε;
Υ.Γ Προς ‘γκαιμπελίσκους”: προσοχή! Μην επαναφέρετε εκείνο το απίθανο “ροζ σενάριο” για τον Ζιαζιά ,γιατί το γέλιο θα συνεχιστεί! Να σας ενημερώσουμε ότι το υποτιθέμενο σκάνδαλο αφορούσε άλλο αξιωματικό! Μπερδεμένοι οι “γκαιμπελίσκοι”