orfana
Παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τα παιδιά έγιναν ο Σκοτ και η Λόρεν Στέρλινγκ από το Μιζούρι. Μετά από ένα πολύ συγκινητικό email, που τους έστειλαν πέντε ορφανά αδέρφια από το Περού, το ζευγάρι αποφάσισε να τα υιοθετήσουν.
Ο Σκοτ και η Λόρεν έχουν ήδη δύο κόρες, τριών και 19 ετών. Η μεγαλύτερη από τις δύο είναι από προηγούμενο γάμο του Σκοτ. Αποφάσισαν λοιπόν, να προσθέσουν στην οικογένεια τους Yhonson, Gerson, Betsi, Joel και τη Siblia.
Το ρίσκο και οι δυσκολίες, που θα προκύψουν ενδέχεται να είναι αρκετές, ωστόσο οι Αμερικάνοι με τη μεγάλη πλέον οικογένεια, δεν έδειξαν να το σκέφτονται λεπτό.
Πριν αρκετούς μήνες είχαν δεχθεί ένα γράμμα με τις φωτογραφίες των παιδιών, που έγραφε πως χρειάζονται μαμά και μπαμπά. Μετά από μικρή έρευνα, το ζεύγος Στέρλινγκ ανακάλυψε πως τα πέντε παιδιά είχαν όντως χάσει τους γονείς τους από φυματίωση. Όταν η Λόρεν διάβασε το συγκινητικό mail των παιδιών και είδε πόσο όμορφα ήταν στις φωτογραφίες, ήξερε πως αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να υιοθετηθούν από κάποια καλή οικογένεια.  Το καίριο σημείο ήταν όταν επισκέφθηκε ένα ορφανοτροφείο στη Γουατεμάλα και είδε τις συνθήκες που μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς γονείς. Θυμήθηκε λοιπόν το mail και συζήτησε με το σύζυγό της, πως θα ήταν καλό να υιοθετήσουν οι ίδιοι τα παιδιά.
Οικογένεια υιοθετεί πέντε ορφανά αδέρφια από το ΠερούΤο ζευγάρι χρειαζόταν 85.000 δολάρια για την υιοθεσία. Στην προσπάθειά τους, βοήθησαν φίλοι και συγγενείς αλλά και μέλη της εκκλησίας. Τα πέντε αδέρφια δεν είχαν βρει οικογένεια καθώς δεν δεχόντουσαν να αποχωριστεί το ένα από το άλλο, με συνέπεια να μην βρίσκεται ανάδοχος και για τα πέντε παιδιά.
Τα παιδιά σταδιακά αρχίζουν να προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή και ξεκίνησαν να πηγαίνουν σχολείο. Σε ότι αφορά την επικοινωνία το ζευγάρια βρίσκει την ισορροπία ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Ισπανικά, που είναι η μητρική των παιδιών. Η Λόρεν είπε χαρακτηριστικά για τη δυσκολία με τα τόσα μέλη στην οικογένεια: «Μπορεί να τρώμε περισσότερα μακαρόνια. Ωστόσο δεν θα αγοράσω ξανά τζιν των 100 δολαρίων».