Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιδιά του Δήμου Φυλής ζωγραφίζουν για την «ΕΛΠΙΔΑ»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ SICK KIDS HOSPITAL ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
04/02/2013
Έντεκα μεγάλους πίνακες γεμάτους χρώματα και όμορφα σχέδια, για να κοσμήσουν τους διαδρόμους και τις αίθουσες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» έφεραν παιδιά από τους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, μαζί με τον Πρόεδρο των σταθμών Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Τους πίνακες αυτούς ζωγράφισαν τα παιδιά βάζοντας όλο το κέφι και τη φαντασία τους, αλλά πάνω απ’ όλα θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την αγάπη τους  προς τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». 

Οι πίνακες είχαν εκτεθεί σε ειδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, και τα έσοδα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στο Λύρειο Ίδρυμα στο Μάτι. Τώρα οι ίδιοι αυτοί πίνακες έρχονται να δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν πολύ συγκινημένη και ευχαρίστησε τα παιδιά για την τόσο λεπτή χειρονομία τους και τα συνεχάρη για τις όμορφες ζωγραφιές τους. 

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλή, κύριο Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, που στηρίζει με τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».Η σχέση της κυρίας Βαρδινογιάννη με την συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας και τα παιδιά που ζουν εκεί, είναι μακροχρόνια, καθώς το ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» έχει δημιουργήσει τον παιδικό σταθμό Αγίου Νικολάου. 

Αποχαιρετώντας τα παιδιά  η κυρία Βαρδινογιάννη τους πρόσφερε ένα μικρό αναμνηστικό δώρο και το βιβλίο της Λίζας Πενθερουδάκη «Καραμελόμπαλες & Πρασινομπίζελα»,  για να τους θυμίζει πάντα τις στιγμές που μοιραστήκαν στον χώρο αυτό. 

Παράλληλα, η Ογκολογική Μονάδα Παίδων πέτυχε τη συνεργασία του με το νοσοκομείο SICK KIDS HOSPITAL, το οποίο θεωρείται ως το μεγαλύτερο παγκοσμίως για παιδιά που έχουν προσβληθεί από την επάρατο νόσο. 

Κύριος σκοπός της Μονάδας παραμένει η συνεργασία με τα καλύτερα ιατρικά ιδρύματα Ευρώπης και Αμερικής και η άριστη κατάρτιση του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε το επίπεδο νοσηλείας των άρρωστων παιδιών να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. 

Για το σκοπό αυτό υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» μετέβη στο Τορόντο και από τις 6 έως τις 13 Ιανουαρίου και είχε εκτενείς συνομιλίες με την ηγεσία και το ιατρικό προσωπικό 

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Καθ. Στέλιος Γραφάκος και η Καθηγήτρια Γενετικής  και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Αικατερίνη Μεταξωτού. 

Κατά τις συνομιλίες, που ήταν πολύ εποικοδομητικές και διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα,  διερευνήθηκε διεξοδικά η θεσμοθέτηση συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομειακών φορέων. Η ελληνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους Καναδούς συνομιλητές της σχετικά με το έργο που πραγματοποιείται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και ενημερώθηκε για το έργο του SICK KIDS HOSPITAL. Κυρίως όμως οι συνομιλητές εστίασαν στους τομείς όπου υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας. Επίσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε με σαφήνεια το στίγμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», δίνοντας έμφαση στο
ρόλο που αυτό καλείται να διαδραματίσει στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή
όπου βρίσκεται. 

Στο εγγύς μέλλον υψηλόβαθμο ιατρικό προσωπικό του SICK KIDS HOSPITAL θα έλθει για 5 μέρες στην Αθήνα για να επισκεφτεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας, συμμετέχει ο κύριος Δημήτρης Αζεμόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο. 

Η συνεργασία των δυο Νοσοκομείων ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κυρίου Robert Peck και της κυρίας Μαριάννας Β Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της επετείου 70 χρόνων Διπλωματικών σχέσεων μεταξύ  Καναδά και Ελλάδος. 

  ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ