Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑ 50.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΑΠΟ 0,1% ΕΩΣ 2% ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
04/02/2013
Με αφορολόγητο όριο τα  50.000 ευρώ και με φορολογικούς συντελεστές που θα ξεκινούν από το 0,1% και θα ανέρχονται έως το 2% περίπου, φαίνεται πως θα εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος που καταβάλλεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ΦΑΠ. 

Οι τελικές αποφάσεις για το αφορολόγητο όριο, τους συντελεστές και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής που συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. 


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος τόνισε πως «οι σχετικές αποφάσεις για το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει και ενσωματώσει τους υπάρχοντες στα ακίνητα, θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την τεράστια προσπάθεια ανάτασης της χώρας». 

Ο στόχος του νέου φόρου είναι η άντληση εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επέμειναν ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν το αντίθετο, προκειμένου η κατανομή του φορολογικού βάρους να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προβεί σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με τις οποίες θα υπολογισθεί και ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις λόγο κυρίως της μείωσης που έχουν υποστεί αγοραίες αξίες των ακινήτων. 

Η επιτροπή για την αναμόρφωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει υποβάλει την εισήγησή της έως τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "  

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να παρακολουθήσουν την προσοχή σας για τη γενική ανάγκη να απασχολούν είνα αναγκαίο bussiness στρατηγική για την ανάπτυξη προτύπων και σταθερή οικονομική uprigthness η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την επένδυση με την απόκτηση των ταμείων δανείων, τις κατάλληλες πληροφορίες bussiness, και up-to-ημερομηνία διαβούλευσης bussiness και αναφορές. Καφέ υπηρεσίες δανείου σας απασχολεί να εφαρμόσει κυκλοφορίας των υπηρεσιών μας για προσφορές δανείων, παροχή συμβουλών bussiness και αναφορές Επικοινωνήστε μαζί μου στο επίσημο blog μου www.brownloanserviceltd.wordpress.com ή e-mail επικοινωνίας μου για brownloanservicltd@gmail.com ή brownhousingloanservice@yahoo.com. Περιμένω να καταστήσει τις καλύτερες υπηρεσίες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ