Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 4 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Κορινθίας.
Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) ένοπλες ληστείες σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων. 

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και για άλλους δύο (2).


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) ένοπλες ληστείες σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και σε βάρος πολιτών. Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 22 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ακόμη ομοεθνών τους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ειδικότερα, χθες (3-12-2011) το βράδυ, στο Πάσιο Κορινθίας, συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι λειτουργικό, με γεμιστήρα και έξι (6) φυσίγγια, καθώς και δύο (2) πλαστές άδειες οδηγήσεως.
Μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, μαζί με άλλους (2) ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 21 ετών, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και προέκυψε ότι, αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:
  • Την 01-12-2011 το βράδυ, στο Βραχάτι Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χρηματικό ποσό και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 01-12-2011 το βράδυ, στο Λέχαιο Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από υπάλληλο περιπτέρου, χρηματικό ποσό, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) ασύρματο τηλέφωνο.
  • Την 13-11-2011 το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από ημεδαπό υπάλληλο καταστήματος, χρηματικό ποσό.
  • Την 10-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος, χρηματικό ποσό.
  • Την 07-11-2011 το απόγευμα, στο Μελίσσι Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν, από ημεδαπό ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, χρηματικό ποσό, έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο (2) κινητά τηλέφωνα (Το από 08-11-2011 Δελτίο Τύπου).
  • Την 06-11-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από ημεδαπή ιδιοκτήτρια περιπτέρου, χρηματικό ποσό. (Το από 06-11-2011 Δελτίο Τύπου).
  • Την 16-08-2011 πρώτες πρωινές ώρες, με την απειλή πιστολιού και μαχαιριών, αφαίρεσαν από δύο (2) ημεδαπούς, χρηματικό ποσό και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 15-08-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Λιμάνι Κιάτου, με την απειλή πιστολιού και μαχαιριών, αφαίρεσαν από δύο (2) ημεδαπούς, δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 14-08-2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Λιμάνι Κιάτου, με την απειλή πιστολιού και μαχαιριών, αφαίρεσαν από δύο (2) ημεδαπούς χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα (4) από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, ως προερχόμενο από την διάπραξη ληστειών.
Επιπλέον κατασχέθηκε και το παραπάνω Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς κατά την τέλεση των ληστειών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ