Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 30 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομικοί έλεγχοι, κατά την διάρκεια της περιόδου των εορτών, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Συνελήφθησαν στη Τρίπολη, στην Αρχαία Κόρινθο και στη Λακωνία συνολικά επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για «ζάρια» και «φρουτάκια».
Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) παιγιομηχανήματα και περίπου έξι (6) χιλιάδες ευρώ και δολάρια Η.Π.Α και Καναδά.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, σήμερα (30-12-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Τρίπολη, πέντε (5) ημεδαποί για «ζάρια», ενώ χθες (29-12-2011) το απόγευμα στην Αρχαία Κόρινθο και στη Λακωνία δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός για παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα (30-12-2011) πρώτες πρωινές ώρες, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Συνελήφθησαν, ένας (1) 57χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς επίσης και τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 47, 46, 43 και 42 ετών αντίστοιχα, γιατί ο πρώτος είχε επιτρέψει στους άλλους, την διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα (4) ζάρια και το χρηματικό ποσό των 5.725 ευρώ, 135 δολαρίων Η.Π.Α και 20 δολαρίων Καναδά, ως προερχόμενα από την διενέργεια παράνομων παιχνιδιών, ενώ αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ο 25χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (29-12-2011) το απόγευμα, στην Αρχαία Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία, δύο (2) ηλεκτρονικών μηχανημάτων, παραλλαγή του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια».
Συνελήφθησαν ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος και ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν παίχτης στο ένα από αυτά.
Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κατασχέθηκαν, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Στη τρίτη περίπτωση, χθες (29-12-2011) το απόγευμα, σε χωριό της Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφετέρια, όπου συνελήφθη ο 38χρονος ιδιοκτήτης γιατί είχε εγκαταστήσει, εντός του καταστήματος, δύο παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ. 

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ