Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ:ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡ/ΧΩΝ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr

Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
poasyΠαρά τις μέχρι σήμερα δημόσιες δεσμεύσεις των πρώην Υπουργών Εθνικής Άμυνας ότι «προωθούνται μέτρα για την σταδιακή εξόφληση των χρεών του Μ.Τ.Σ. και σύσταση Ειδικού λογαριασμού Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας», καμία ρύθμιση δεν έχει γίνει για να επιλυθεί το θέμα και να αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά τα αναλογούντα χρήματα στους δικαιούχους.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρ.Παπουτσή, στον οποίο απευθύνει το παρακάτω έγγραφό της, παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε οι εισφορές των μετόχων και μερισματούχων να μην παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά να αποδίδονται στο Ταμείο για να υπάρξει σταδιακή εξόφληση των αιτήσεων που εκκρεμούν.

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 505/9/4β

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Κοιν.: 1) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Oικονομικών
κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ευάγγελο
2) Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
3) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ Φίλιππο
4) Υφυπουργό Οικονομικών
κ. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ Ιωάννη
5) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
6) Τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Υποστράτηγο ε.α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο
7) Γενικό Δ/ντη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Ταξίαρχο κ. ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ Νικόλαο
8) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Βοήθημα Επαγγελματικής Οικογενειακής Αυτοτέλειας των τέκνων μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.»

Κύριε Υπουργέ,

1. Με την υπ' αριθμ. ΥΔ 2412/Φ951/1360/431347/1984 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, ρυθμίστηκε κατ' εξουσιοδότηση του αρ. 69 του Ν.1329/1983, η καταβολή του Βοηθήματος Επαγγελματικής Οικογενειακής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.) στα τέκνα των μετόχων και μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. Το βοήθημα αυτό καταβάλλεται στα τέκνα αυτών: α)με την τέλεση του γάμου, β) με την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του παιδιού και μέχρι συμπληρώσεως του 30ου έτους της ηλικίας του και γ) για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας κατόπιν σχετικής αιτήσεως των δικαιούχων τέκνων.

2. Σύμφωνα με το αριθ. 3 της ως άνω Κ.Υ.Α. όπως ισχύει σήμερα για την καταβολή του βοηθήματος γίνονται υποχρεωτικά μηνιαίες κρατήσεις υπέρ του Μ.Τ.Σ., οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 2% για κάθε παιδί επί των αποδοχών των μετόχων και σε ποσοστό 5% για κάθε παιδί επί του μερίσματος των μερισματούχων. Είναι προφανές επομένως ότι το βοήθημα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και εξ' αυτού του λόγου είναι υποχρεωτική η καταβολή του από το Μ.Τ.Σ., όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

3. Παρά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τα δικαιούμενα τέκνα από τον Οκτώβριο του 2008, το Μ.Τ.Σ. δεν έχει προβεί σε καταβολή του Β.Ο.Ε.Α. πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με λόγους ασθένειας. Αποτέλεσμα είναι να εκκρεμούν έως τον Αύγουστο του 2011 δώδεκα χιλιάδες σαράντα έξι (12.046) αιτήσεις δικαιούχων, με εκτιμώμενο ποσό 177.775.000 €.

Η καθυστέρηση αυτή εξόφλησης του Β.Ο.Ε.Α. οφείλεται στη μη απόδοση των εισφορών μετόχων και μερισματούχων στο ταμείο, λόγω της μη ύπαρξης ξεχωριστού ειδικού λογαριασμού Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής αυτοτέλειας, οι οποίες μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές των μετόχων παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και συμψηφίζονται με το ισόποσο μέρος της οφειλής του Ταμείου προς το Υπουργείο.

4. Παρά τις μέχρι σήμερα δημόσιες δεσμεύσεις των πρώην Υπουργών Εθνικής Άμυνας ότι «προωθούνται μέτρα για την σταδιακή εξόφληση των χρεών του Μ.Τ.Σ. και σύσταση Ειδικού λογαριασμού Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας», καμία ρύθμιση δεν έχει γίνει για να επιλυθεί το θέμα και να αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά τα αναλογούντα χρήματα στους δικαιούχους.

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας αναμένει άμεσα την προσωπική σας παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών, έτσι ώστε οι εισφορές των μετόχων και μερισματούχων να μην παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά να αποδίδονται στο Ταμείο για να υπάρξει σταδιακή εξόφληση των αιτήσεων που εκκρεμούν.

http://www.poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ