Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΕΑΕΔ ΠΡΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ

Εκ Ιστοσελίδος  : ΟΝ ALERT
                                              BETA


27-8-2011
Σφοδρή επίθεση ΑΝΕΑΕΔ προς Μπεγλίτη για το ΜΤΣ! 
 "Κάνε έλεγχο τώρα".

Πόλεμος εναντίον Μπεγλίτη από την ΑΝΕΑΕΔ! Με ανακοίνωσή της απαντά σ΄ όσα είπε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή για το ΜΤΣ και τον προειδοποιει ότι με την απάθεια και την αδιαφορία που αντιμετωπίζει το θέμα ενδέχεται να συμβάλει στην συγκάληψη παρανομιών ή τουλάχιστον ανεπαρκούς διοικητικής διαχείρισης του ΜΤΣ!

Η ΑΝΕΑΕΔ κατηγορεί ακόμη τον Μεπγλίτη για διγλωσία και τον καλεί να πράξει το αυτονόητο:διοικητικό και οικονομικό έλεγχο στο ΜΤΣ.

Όλη η επιστολή για το ΜΤΣ:

Για άλλη μία φορά ο επί της Εθνικής Άμυνας Υπουργός, κ. Πάνος Μπεγλίτης, σε απάντηση του στη Βουλή, άλλα σκέπτεται, άλλα πιστεύει και άλλα λέει, αναφορικά με το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία οι πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων 40 ετών, έχουν φέρει σε καθεστώς κατάρρευσης.

Αυτή τη φορά όμως, μιλώντας για το ΜΤΣ, επιστράτευσε τις όποιες «διπλωματικές» ικανότητές του, προσθέτοντας στις γνωστές ξύλινες στερεότυπες και επαναλαμβανόμενες ατάκες του, τη φράση "να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του και η ρευστοποίηση της περιουσίας του"!

Ποια η διαφορά της πλήρους με την μη πλήρη κατάρρευση άραγε, κ. Υπουργέ και γιατί αυτή η φράση ακούγεται σαν απειλή φόβητρο προς τους μετόχους και μερισματούχους στρατιωτικούς για ρευστοποίηση της περιουσίας των Μετοχικών Ταμείων; Μήπως πλέον είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι βάζετε το δίλημμα του ξεροκόμματου από το τίποτα;

Πέραν όμως αυτού, ο κ. Υπουργός είπε και κάτι που εδώ και καιρό περνάει στα ψιλά γράμματα. Παραδέχθηκε ότι εδώ και αρκετό καιρό, το Υπ. Οικονομικών παρακρατεί παράνομα (ΚΑΤΑΣΧΕΙ) τις πάσης φύσης εισφορές των στρατιωτικών προς το ΜΤΣ. Δηλαδή, αυτό που εδώ και πολλά χρόνια δεν τολμούν να πράξουν οι κυβερνήσεις μας προς τους οφειλέτες του Δημοσίου των 40 και πλέον δις €, το πράττει εις βάρος των στρατιωτικών, οι οποίοι μάλιστα δεν οφείλουν δεκάρα σε κανέναν! Διότι, οι οφειλές του ΜΤΣ, όπως έχει ειπωθεί από τα πιο επίσημα χείλη, δημιουργήθηκαν από πράξεις και παραλήψεις των διορισμένων ηγεσιών και φυσικά των πολιτικών ηγεσιών του ΥΕΘΑ. Και ενώ έχουμε επισήμως ζητήσει από το κο Υπουργό να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες, αυτός κωφεύει επιδεικτικά, χωρίς καν να έχει το θάρρος να απαντήσει ευθέως. Αλήθεια τι φοβάται;

Επειδή κατά τα λοιπά ο κος Μπεγλίτης επανέλαβε τα στερεότυπα κενά περιεχομένου και ουσίας που μας έχει συνηθίσει εδώ και καιρό, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις περιβόητες μελέτες του 2006 και 2010, λέγοντας ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, η λύση για τα Μετοχικά Ταμεία βρίσκεται μέσα σε αυτές, θα επαναλάβουμε και εμείς ότι δυστυχώς για το ΥΕΘΑ, οι μελέτες έχουν έλθει στη δημοσιότητα, έχουν πλήρως αναλυθεί και έχει επιβεβαιωθεί πλήρως η σκοπιμότητα των κατευθυνόμενων συμπερασμάτων τους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και να ενημερωθεί πλήρως.

Είναι πλέον γνωστό σε όλα τα στελέχη των ΕΔ ότι οι μελέτες αυτές ήθελαν την άρον-άρον ενοποίηση των Ταμείων και τη μετατροπή τους σε επικουρικά, ρίχνοντάς τα στη δύνη της διάλυσης. Σκέψη που η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είχε εξ αρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε δηλώσει την αντίθεσή της όταν ευκολόπιστοι συνομιλητές του τότε κ. ΑΝΥΕΘΑ έβγαζαν πανηγυρικές ανακοινώσεις. Σήμερα άραγε έχει κανείς αμφιβολία ότι ο δρόμος που δείχνουν οι μελέτες, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις είναι απολύτως σαφής και σηματοδοτεί την:

Δημιουργία αντιπαλότητας των συνιστωσών ομάδων και διάλυση κάθε προσπάθειας ενωτικής διεκδίκησης.

 Υφαρπαγή της πενιχρής ρευστότητας των ΜΤΑ – ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜ για να καλυφθεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα το κενό του ΜΤΣ, με ταυτόχρονο βέβαια καταποντισμό των μερισμάτων όλων, στα επίπεδα κάτω του κατά 25% μειωμένου του ΜΤΣ.

 Υφαρπαγή της περιουσίας των Μ.Τ. και ένταξή τους στις μνημονιακές επιταγές ξεπουλήματος.

 Περαιτέρω μείωση της επικουρικής πλέον σύνταξης, λόγω μη δυνατότητας χρηματοδότησης της εργοδοτικής εισφοράς, λόγω του μεσοπρόθεσμου συμφώνου σταθερότητας.

 Ενσωμάτωση της επικουρικής στο πλαφόν της βασικής σύνταξης.

 Και στο βάθος κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης. 
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη μείωση του μερίσματος, αναμέναμε τόσον από τον τέως Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και από τον νυν ΥΕΘΑ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για λήψη μέτρων διάσωσης των ΜΤ γενικά και του ΜΤΣ ειδικότερα. Αντί αυτού, με έκπληξη παρατηρούμε ότι υφίσταται μια απαθής στάση, έως προκλητική αδιαφορία, για την ανάληψη των ενεργειών που θα συμβάλλουν στην πλήρη διαλεύκανση τόσον της πραγματικής καταστάσεως του ΜΤΣ, όσο και στον εντοπισμό και κολασμό ευθυνών και υπευθύνων. Αρνούμεθα ν’αποδεχθούμε ότι εσείς κ. Υπουργέ, με την αργοπορία αναλήψεως των ενεργειών, θα ταυτισθείτε ως πρόσωπο που θα συμβάλλετε με την αδράνειά σας, στην ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ μιας καταστάσεως που αποδεδειγμένα είναι αποτέλεσμα, αν όχι παράνομης συμπεριφοράς, τουλάχιστον ανεπαρκούς Διοικητικής διαχειρίσεως. Μιας καταστάσεως για την οποία οι μόνοι που δεν είναι υπεύθυνοι είναι οι μέτοχοι και μερισματούχοι των ΜΤ. 
Αντί λοιπόν των αόριστων και αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων που μόνο σκοπό έχουν να κερδίζουν πολιτικό χρόνο ώστε να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός, προχωρήστε στην εκπόνηση προγράμματος διάσωσης των ΜΤ, λαμβάνοντας υπ όψη και τις προτάσεις όλων των φορέων των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ΕΔ.

(Πληρώνεται αυτή η δουλειά ; )

Πέραν αυτού προχωρήστε στην διενέργεια διοικητικού και οικονομικού ελέγχου στο ΜΤΣ ώστε να ενημερωθούν πλήρως και υπεύθυνα οι μερισματούχοι και οι μέτοχοι, να αποδοθούν τα οφειλόμενα από την πολιτεία, αλλά και να καταλογισθούν τυχόν ευθύνες σε πρόσωπα και διοικήσεις που επανηλλειμένως έχουν καταγγελθεί τόσο από εσάς όσο και από τον σημερινό Πρόεδρο του ΜΤΣ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ