Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αθήνα 26 Αυγούστου 2011

Αρ. Πρωτ.: 200/3/20
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 25/8/2011


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.
Συνεδρίασε χθες 25-8-2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δρομολογώντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις προάσπισης της υπηρεσιακής και κοινωνικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων Αστυνομικών από την επιβολή των αβάσταχτων πλέον οικονομικών μέτρων που παγώνουν κάθε πτυχή ανάπτυξης με απρόβλεπτες εξελίξεις λόγω εξάπλωσης της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας.
Οι κάθετες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας, η επιβράδυνση της ανανέωσης του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού και οι οριζόντιες καταιγιστικές μειώσεις στις ήδη προ του Μημονίου γλίσχρες αποδοχές μας, βάλλουν ευθέως κατά του κύρους του Σώματος, των στοιχειωδών προϋποθέσεων για ανταπόκριση στην ουσιαστική αποστολή μας, αλλά και του ηθικού του αστυνομικού που καταρρακώνεται από την εγκατάλειψη της Πολιτείας και την χρησιμοποίησή του ως μηχανισμού απορρόφησης της λαϊκής οργής και των συνεπειών του διαχρονικού πολιτικού αμοραλισμού.

Εν μέσω κρίσης και με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας θα περίμενε κανείς γενναίες αποφάσεις για την ριζική ανασυγκρότηση της αστυνομίας με όρους κοινωνίας , καθώς ο αναχρονιστικός τρόπος λειτουργίας και η παγίωση σε παρελθοντικές νοοτροπίες επιτείνουν το τέλμα και υπονομεύουν ακόμη και την ίδια την ζωή του αστυνομικού. Αν μη τι άλλο, η απαλλαγή της αστυνομίας από τα ξένα προς αυτήν έργα που την καθιστούν αγγαρειομάχο της δημόσιας διοίκησης, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά της, όπως και η μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και η λήξη της παραγωγής ανεφάρμοστων διαταγών, που το μόνο που προσφέρουν είναι να καλύπτουν κάποιοι τις θέσεις τους, ταλαιπωρώντας ασύστολα πλήθος δυνάμεων. Έγκαιρα η Ομοσπονδία παρουσίασε τις επεξεργασμένες προτάσεις της για την Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης που ποιοτικά συνεχίζει να υποβαθμίζεται, οι οποίες όμως δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Γι' αυτό και οι αστυνομικοί έχουν την αίσθηση ότι το κράτος δεν στηρίζει την πραγματική αποστολή της αστυνομίας καθόσον, κυρίαρχα, στόχος είναι η χειραγώγηση στην καταστολή απαξιωμένων υπηρεσιακά και κοινωνικά απρόσωπων οργάνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτιμώντας την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά και το πώς και το πού βαδίζουμε ως κλάδος, με έκδηλη γι' αυτό την αγωνία των χιλιάδων αστυνομικών, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θέτει την Πολιτεία προ των ευθυνών της απέναντι στο λειτούργημά μας και απαιτεί από την Κυβέρνηση τα στοιχειωδώς αυτονόητα :
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου και ανθυγιεινού στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων και του διαλόγου για τα βαρέα και ανθυγιεινά, κυρίαρχα ως ηθική απαίτηση για τους νεκρούς αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά και για τους εκατοντάδες κάθε χρόνο τραυματίες μας.

Εφαρμογή των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας που «στα χαρτιά» υφίστανται από το 2008 για την διασφάλισή μας από τους πλείστους καθημερινούς κινδύνους, αφού ακόμη και θεσμοθετημένα εδώ και χρόνια εργασιακά ζητήματα (ωράριο-μετακινήσεις δυνάμεων κλπ) παραβιάζονται ασύστολα σε καθημερινή βάση, με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, χωρίς έως σήμερα επ' αυτού έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών, αλλά αντίθετα με μια παρατηρούμενη ανοχή και συγκάλυψη.

Αναγνώριση - Εξίσωση της Σχολής Αστυφυλάκων ως Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται επί χρόνια η Σχολή Αστυφυλάκων, που για να εισέλθει κάποιος σε αυτήν απαιτείται αυξημένη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και να μην εξισώνεται με τα ΤΕΙ όπως συμβαίνει με τις σχολές ΣΜΥ, ΣΤΥΑ κλπ. Η άρση της τεράστιας αυτής αδικίας είναι υποχρέωση της Πολιτείας εάν τούτη επιθυμεί επαγγελματικά αναβαθμισμένους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Για το θέμα του Μισθολογίου έγινε ενημέρωση από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη ΧΑΛΙΚΙΑ, που επεξεργάζεται την πρότασή μας για τη βελτίωση του υπάρχοντος μισθολογίου μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια και των κονδυλίων που διατίθενται. Κυρίαρχος στόχος μας είναι η καθιέρωση αφετηρίας (μονάδα) στο βαθμό του Αστυφύλακα με βασικό μισθό για πέντε ημέρες εργασίας τα 899 ευρώ και βελτίωση των συντελεστών για τους χαμηλόβαθμους και τους νέους αξιωματικούς ώστε να διαμορφωθεί ο βασικός μισθός του Υπαστυνόμου Β' στα 1.115 ευρώ.

Επίσης, η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως αυτή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, είναι ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ και γι' αυτό απαιτούν χειρισμούς και λύσεις μακριά από καιροσκοπισμούς. Κάποιοι για την κατάντια αυτή πρέπει να λογοδοτήσουν.

Πέραν της συζήτησης για το διεκδικητικό πλαίσιο του 21ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, το Δ.Σ., λόγω της εκρηκτικής κοινωνικής κατάστασης που τροφοδοτεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση, αποφάσισε τη συνέχιση των πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την καταπολέμηση της βίας με την πραγματοποίηση Ημερίδων (όπως αυτές που έγιναν ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα), αλλά και με την διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων στις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι συνάδελφοι εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι στην υπηρεσιακή και κοινωνική πίεση λόγω των πρωτοφανών αστυνομικών μέτρων που λαμβάνονται σε καθημερινή πλέον βάση, ενώ η ηγεσία για άλλη μια φορά ξεπερνιέται από τα γεγονότα και «μελετά» (;) ακόμα αν και ποιοι υπηρεσιακοί σχεδιασμοί πρέπει να αναθεωρηθούν, όταν ως Ομοσπονδία είχαμε επισημάνει με ιδιαίτερη οξύτητα -και μάλιστα από το 2006- τις υπηρεσιακές αγκυλώσεις και αναχρονισμούς και με αφορμή τα τότε μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και τα επεισόδια που είχαν καταδείξει τα όρια του αστυνομικού συστήματος και τις αντοχές του...

Επίσης αποφασίσθηκε η προώθηση σειράς ενεργειών όπως: η ενημέρωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) για την αναγκαιότητα της αστυνομικής μεταρρύθμισης, η εντατικοποίησή μας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για την αξιοποίηση των κονδυλίων και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η εκπόνηση μελέτης αναφορικά με την επικινδυνότητα της εργασίας.

Κατά τη συνεδρίαση καθορίστηκαν και αναβαθμίστηκαν οι ομάδες εργασίας-επιτροπές για την υγιεινή και ασφάλεια, τα οικονομικά, την εκπαίδευση, για το σύστημα κρίσεων-προαγωγών και το πειθαρχικό δίκαιο, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης προώθησης των αλλαγών των καταστατικών των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, σύμφωνα με το νέο νόμο περί συνδικαλισμού και η ενεργοποίηση της γραμματείας συνταξιούχων.

Πλησιάζοντας οι μέρες για την έναρξη της ΔΕΘ, η Ομοσπονδία αναμένει την ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα δίκαια αυτά αιτήματά μας, απαιτώντας επιπλέον την μη χρησιμοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων την περίοδο που έρχεται, με τον τρόπο που έγινε κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (Μάιο- Ιούνιο).

Η μέχρι σήμερα απραξία της επίσημης Πολιτείας στα κυρίαρχα και φλέγοντα ζητήματά μας, μας οδηγεί στο δρόμο των ένστολων πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Προς τούτο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, καθώς και τη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 1-9-2011, στο οποίο και θα καθορισθούν οι περαιτέρω οργανωτικές λεπτομέρειες της κινητοποίησης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ

ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΣ


...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ20112010ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ20112010ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ20112010..ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ e-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ..ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Σήμερα 8
Χθές 1490
Αυτή την Εβδομάδα 9073
Την Προηγούμενη Εβδομάδα 10254
Αυτό το Μήνα 38869
Τον Προηγούμενο Μήνα 42126
Σύνολο 282997
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΑΣΥ Παρέμβαση του Πρόεδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστου Φωτόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής την 15-2-2011 για το Σχέδιο Νόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

..ΕΙΣΟΔΟΣ
Forgot login?
..ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
DOWNLOAD

Εκ της Ιστοσελίδος : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ