Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

20ό διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ20ό διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
26/07/2012
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου πραγματοποιεί, στις 4 και 5 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, το «20ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στο οποίο συμμετέχουν παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 


Με το μεράκι της εθελοντικής συμμετοχής αλλά και γενναιόδωρης χρηματοδότησης από μέρους των μελών του συλλόγου, την αρωγή των φίλων του Συλλόγου, αλλά και την υποστήριξη από το Δήμο Δράμας και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Φεστιβάλ ανδρώνεται χρόνο με το χρόνο και κατακτώντας πλέον  περίοπτη θέση ανάμεσα σε διεθνείς διοργανώσεις με το ίδιο αντικείμενο. 

Στην εικοσάχρονη πορεία του έχουν πάρει μέρος περισσότερα από 80 ξένα και πάνω από 120 ελληνικά συγκροτήματα.

Φέτος θα συμμετέχουν συγκροτήματα από την Κίνα και το Ισραήλ τα οποία θα πλαισιώσουν 4 χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα που θα μας παρουσιάσουν χορούς από την Καππαδοκία, την Δυτική Θράκη, την Κύθνο και την Ανατολική Ρωμυλία. 

Στην τελετή έναρξης συμμετέχουν τα παιδιά του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου και θα παρουσιάσουν ένα μουσικοχορευτικό θέαμα, με θέμα την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι την επανάσταση του 1821. 

Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 5 Αυγούστου με μια μεγάλη συναυλία με τους Πέτρο Γαϊτάνο, Χρόνη Αηδονίδη, Αρετή Κετιμέ, και τον Βασίλη Σερμπέζη με τίτλο  «Με καράβι την Ελλάδα». Πρόκειται για σημαντικούς ερμηνευτές της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. 

Ο Πέτρος Γαϊτάνος θα αγκαλιάσει ερμηνευτικά όλες τις περιοχές της Ελλάδας και θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, Κρητικά και νησιώτικα, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. 

Ο κορυφαίος ερμηνευτής και δάσκαλος Χρόνης Αηδονίδης, θα τραγουδήσει τραγούδια από τη Θράκη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπως και τραγούδια από την Πόλη και τη Μικρά Ασία. 

Η αγαπητή, νέα και ταλαντούχα τραγουδίστρια Αρετή Κετιμέ θα ενταχθεί στην παρέα για να παίξει με το σαντούρι της και να τραγουδήσει με τη γλυκιά φωνή της. 

Επίσης, ο αξιόλογος ερμηνευτής της παραδοσιακής μουσικής και καθηγητής πανεπιστημίου Βασίλης Σερμπέζης θα ερμηνεύσει τραγούδια, της Ηπείρου, της Ρούμελης του Μοριά και Σαρακατσάνικα. 

Η συναυλία θα είναι χωρισμένη σε ενότητες ανάλογα με τις περιοχές που θα ακουστούν, ενώ στο τέλος όλοι οι συντελεστές μαζί, μουσικοί και τραγουδιστές επί σκηνής θα κρατήσουν το κέφι και το γλέντι με τραγούδια από όλη την Ελλάδα. 

Η βραδιά θα γεμίσει από νότες, ήχους, ρυθμούς και στίχους της αιώνιας Ρωμιοσύνης, από τα λόγια και τις μελωδίες- τα μεράκια του Έλληνα, δημιουργίες που πέρασαν από το αποστακτήριο των αιώνων και της ζωής ενός αξιόλογου και σημαντικού Γένους της παγκόσμιας παράδοσης, που κατάφερε να διατηρήσει την τεράστια ποικιλία των αποχρώσεων της έκφρασής του μέσα στο χρόνο. 

Σκηνοθεσία, διεύθυνση παραγωγής, επιμέλεια, Πέτρος Γαϊτάνος


ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ