Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ: ΓΙΑ Λ Υ Κ Ο Π Ο Υ Λ Α ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ




ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ

Όπως έγραψα σε άλλη ανάρτηση περί της Οργάνωσης του Συστήματος το πρώτο τμήμα είναι τα Λυκόπουλα. Είναι η πρώτη ομάδα ή οποία είναι βασική διότι χωρίς αυτή δεν δημιουργείται η Ομάδα Προσκόπων, η Κοινότητα Ανιχνευτών κ.λ.π. όλα είναι ένας Κρίκος που συνδέει το κάθε τμήμα, εάν δεν υπάρχει κάποιο τμήμα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σωστή λειτουργία του Συστήματος και γενικότερα Προσκοπισμού.

Διαβάζοντας παρακάτω αποσπάσματα εκ του Βιβλίου των Λυκοπούλων το οποίο έχουν γράψει οι Γερόλυκοι : Τηλέμαχος Γκαζιάνης, Μιχάλης Σιδερίδης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος θα δείτε : Τι είναι Λυκόπουλο, την στολή του, τον χαιρετισμό του, τον Νόμο του, τα στάδια προόδου, την Υπόσχεση και τις Ερασιτεχνικές του Ασχολίες που νομίζω ότι εάν γνώριζαν όλα τα παιδιά με τι ασχολούνται τα Λυκόπουλα πολλά θα ήταν αυτά τα οποία θα ήθελα να είναι και αυτά.
Θα δώσω μία ιδιαίτερη σημασία στην συμμετοχή της κατασκήνωσης, είναι η ποιο ωραιότερη ανάμνηση σε κάθε Λυκόπουλο που συμμετέχει. Στην κατασκήνωση θα κάνεις πράξη ότι έμαθες στις συγκεντρώσεις που έκανες όλο τον χειμώνα. Επίσης ο τρόπος ζωής στην κατασκήνωση αφήνει ακόμα και εμπειρίες που άλλα παιδιά στην ίδια ηλικία δεν γνωρίζουν.
΄Οσα παιδιά θέλουν την περιπέτεια ας πάνε στα Λυκόπουλα να δουν, να παίξουν και σε όσα αρέσει ο τρόπος και το τι μαθαίνουν μπορούν να γίνουν και αυτά Λυκόπουλα.
Τα παιδιά ηλικίας από επτά (7) χρονών μέχρι έντεκα (11) χρονών όπου ήταν Λυκόπουλα θα αναπολούν τις όμορφες περιπέτειες που πέρασαν με τα΄ άλλα Λυκόπουλα που σε λίγο θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση που θα τα συνοδεύει παντού για όλα τα χρόνια της ζωής των, διότι μετά λόγω ηλικίας θα μπουν στην Ομάδα Προσκόπων και εκεί θα αποκτήσουν άλλους φίλους και θ΄ ακολουθήσουν μαζί τους το συναρπαστικό Προσκοπικό μονοπάτι .






















ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ
Εκ του Βιβλίου Τραγουδιών













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ