Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

H ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ EIΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: 01-09-2011. Της Ιστοσελίδος : Ipathessaloniki.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 31-08-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένο εξοπλισμό και προηγμένες τεχνικές για διάρρηξη θωρακισμένων θυρών.

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, τριμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές και χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, δραστηριοποιούνταν στη διάρρηξη θωρακισμένων θυρών.

Συνελήφθησαν ως μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 48, 35 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και παράβαση του Νόμου «Περί Αλλοδαπών».

Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος των τριών αλλοδαπών, μεσημβρινές ώρες της 30-08-2011, όταν κινούμενοι στην περιοχή της Άνω Πόλης, κρίθηκαν ύποπτοι από άνδρες της ΟΠΚΕ που πραγματοποιούσαν εποχούμενη περιπολία.

Κατά τον διενεργούμενο έλεγχο, οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και υπέδειξαν παραποιημένα Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου.

Από τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής έρευνας, προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των αλλοδαπών, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι δύο από τους αυτούς είχαν σημανθεί στο παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία και είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών, σε υποθέσεις ναρκωτικών και πλαστογραφίας.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Πόλης το διαμέρισμά τους, όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στο εσωτερικό της οικίας των μελών της συμμορίας βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (αυτοσχέδια εργαλεία για διάνοιξη πόρτας, λίμες για παραβίαση μύλων κλειδαριών, ηλεκτρικός τροχός, κατσαβίδια, σφυριά, πολυεργαλεία, μεταλλικοί γάντζοι, κ.α)

Κλειδαριές και κλειδιά πορτών ασφαλείας ,

Ρολόγια και κοσμήματα,

Κινητά τηλέφωνα ,

Εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων ,

Πλαστά έγγραφα (κυρίως βεβαιώσεις παραμονής αλλοδαπών)

Φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας) που απεικονίζουν άγνωστα πρόσωπα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τους τελευταίους 4 μήνες,

Ο όγκος των διαρρηκτικών εργαλείων είναι ενδεικτικός της συστηματικής (κατ΄επάγγελμα) τέλεσης κλοπών και όχι περιστασιακής διάπραξης διαρρήξεων.

Η ανεύρεση συγκεκριμένων τύπων κλειδαριών και αυτοσχέδιων εργαλείων ενισχύει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επαγγελματίες διαρρήκτες, οι οποίοι μάλιστα πειραματίζονται σε νέες μεθόδους παραβίασης θωρακισμένων θυρών.

Η ποσότητα των πλαστών βεβαιώσεων καταδεικνύει ότι τα μέλη της ομάδας ασχολούνται επίσης με την έναντι αμοιβής πλαστογράφηση εγγράφων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η κλειδαριά (τύπου τρίαινα), η οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια από το ερευνώμενο διαμέρισμα, χρησίμευε για την εκπαίδευση και εντατική πρακτική εξάσκηση των συλληφθέντων, ώστε να τελειοποιήσουν την «τεχνική» τους στην παραβίαση κλειδαριών ασφαλείας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πάντα να γίνονται καλές επιτυχίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ