Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 9-9-2011 ΘΕΣ-ΝΙΚΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΥΤΩΝ



Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2011


Αριθ. Πρωτ.: 201/1/26κ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Αισθανόμαστε τη μέγιστη υποχρέωση να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις θερμές μας ευχαριστίες προς τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, αλλά και προσωπικά προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν το δικό τους ελπιδοφόρο παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδας στη μεγαλειώδη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη χθες 9-9-2011, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες.
Μη μας αγνοείτε, μη μας υποτιμάτε!

Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μας θα ήθελαν να είναι μαζί μας, αλλά υπηρεσιακοί λόγοι τους ανάγκασαν να βρίσκονται στο καθήκον. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας ότι την ίδια ώρα ένα εξίσου σημαντικό τμήμα συναδέλφων μας δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει μαζί με εμάς τον κοπιαστικό μεν, ωραίο και ευγενικό ωστόσο συνδικαλιστικό αγώνα μας.

Σε κάθε περίπτωση όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων μας, μόνο με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας και μόνο με την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και χθες όταν λίγη ώρα πριν από την ένστολη διαμαρτυρία μας, το υπουργείο Οικονομικών έκανε στροφή 180ο, ανακοινώνοντας ότι απεσύρθη η υπουργική απόφαση για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πενθημέρων και των νυχτερινών, αλλά και ότι θα εξοφληθούν οφειλές οδοιπορικών εξόδων ύψους 1.000.000 ευρώ.

Οι Ομοσπονδίες μας, λαμβάνοντας υπόψη τους τη χθεσινή εξέλιξη, και αντλώντας δύναμη από τη δύναμη των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας συνεχίζουν με μεγαλύτερη ζέση και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επανεξετάσουν συνολικά τις αποφάσεις και τους υπολογισμούς των συναρμόδιων υπουργών, καθιστώντας σαφές ότι πρέπει να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στη στήριξη των ενστόλων με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και με ένα νέο μισθολόγιο, όσο και με την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Πιθανή περαιτέρω επιμονή στην περικοπή των δαπανών για τη δημόσια ασφάλεια, δεν οδηγεί απλώς το ανθρώπινο δυναμικό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά υπονομεύει αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, ανοίγοντας την όρεξη στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας, να εξαπολύσουν λυσσαλέα την επίθεσή τους, εκμεταλλευόμενα το κενό ασφαλείας που γεννά αναπόφευκτα η υποχρηματοδότηση της ασφάλειας του τόπου.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κιόλας να τοποθετηθεί δημοσίως στο μείζον αυτό ζήτημα, διαβεβαιώνοντας και τις παραγωγικές τάξεις ότι η κυβέρνησή έχει ψηλά στην ατζέντα της την εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ως αναγκαία προϋπόθεση άλλωστε για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να δραστηριοποιηθούν στο έπακρον, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και όλα τους τα μέλη για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες.

Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωσή μας για τις έκτακτες συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων με στόχο την εντατικοποίηση και την κλιμάκωση των πρωτοβουλιών μας σε όλα τα επίπεδα.





Πραγματοποιήθηκε ή ΄Ενστολη Πανελλαδική Διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Συνταξιούχων.

Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 19:16 ΠΟΑΣΥ . .


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ    

 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι των Σ.Α., εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα,
πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Το σημερινό μας ραντεβού εδώ στη συμπρωτεύουσα, δεν είναι σαν τ' άλλα. Έχει τη δική του σημασία, σε πείσμα όσων εσκεμμένα επιχειρούν να υποτιμήσουν το μήνυμα και την αξία της ανεπανάληπτης σημερινής μας συγκέντρωσης.

Γνωρίζετε όλοι και όλες, ότι μέχρι πέρυσι, παρά την επιβολή του αντικοινωνικού και αντεθνικού μνημονίου, σε όλους μας υπήρχε μια ελπίδα ότι με τις πρώτες μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, η κρίση θα αναχαιτιζόταν και η πατρίδα μας θα έμπαινε σε μια φάση οικονομικής ανάκαμψης.

Η ελπίδα όμως αυτή γρήγορα εξανεμίστηκε από την πορεία των πραγμάτων.

Η Κυβέρνηση μετά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ακολούθησε πιστά την ετερώνυμη πορεία που της χάραξαν. Παρέδωσε όλους τους τομείς της δημόσιας δραστηριότητας στην Τριαρχία των δανειστών, αγνοώντας κάθε αντίθετη φωνή και αποκλείοντας κάθε εναλλακτική λύση. Αναγόρευσε το πρόγραμμα των πιστωτών, το διαρκώς και προς το χειρότερο επικυρούμενο μνημόνιο, σε υπέρτατο εθνικό καθήκον!


Μαζί με την υποκατάσταση της πολιτικής λειτουργίας και της αυτονομίας έκφρασης του δημοκρατικού λαού παραδόθηκαν ακόμη και οι κρίσιμοι τομείς της κρατικής λειτουργίας στην προκρούστια δημοσιο-οικονομική κλίνη.


Την ίδια ώρα, εκτός από το αίσθημα της εγκληματοφοβίας, της οικονομικής και εργασιακής ανασφάλειας που διακατέχει πλέον τους συμπολίτες μας, ένα αίσθημα παρατεταμένης ανασφάλειας διαχέεται και μεταξύ ημών των ενστόλων, με την παράδοση ακόμα και βασικών τομέων του σκληρού πυρήνα του Κράτους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ακόμη και το αγαθό της ασφάλειας εκποιείται με ραγδαίους ρυθμούς πλέον, γεννώντας εύλογα σε όλους μας το ερώτημα, μήπως ο επόμενος στόχος των τροϊκανών είναι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα πιο έντονα και στο δικό μας χώρο;



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η ραγδαία μείωση του εισοδήματός μας και ο άμεσος κίνδυνος να δουλεύουμε νύχτα χωρίς να πληρωνόμαστε πλήττει την υπηρεσιακή μας υπόσταση. Υπήρξε απόφαση στο εξής τα νυχτερινά και τα πενθήμερα να πληρώνονται όπως και τα εκτός έδρας. Δηλαδή εκεί που μας χρωστάν να μας πάρουν και το βόδι. Αντιδράσαμε όμως και πρίν απο λίγο μας ενημέρωσαν οτι πήραν πίσω την κατάπτυστη αυτή απόφαση.

Επίσης, οι μειώσεις στις αποδοχές μας λόγω του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου είναι συντριπτικές ειδικά με τις αναδρομικές κρατήσεις τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο.

Ποιος λοιπόν αστυνομικός έστω και μόνος, χωρίς τη φιλοδοξία να δημιουργήσει οικογένεια, μπορεί να ζήσει στοιχειωδώς με τις εξευτελιστικές αυτές αποδοχές που με τον πληθωρισμό και τις διαρκείς ανατιμήσεις βασικών αγαθών θα κινείται κάτω από το όριο της φτώχειας;

Ποιος αστυνομικός μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος και να διατηρήσει την ψυχολογική του ηρεμία για να ανταποκριθεί στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο του;

Ποιος αστυνομικός δεν αγανακτεί όταν πληροφορείται ότι η πολιτεία δεν αναγνωρίζει ακόμα την επικινδυνότητα της εργασίας μας;



Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αν μια και δυο φορές στο παρελθόν, πριν ξεσπάσει η κρίση, θέταμε με έμφαση το ζήτημα της επικινδυνότητας της εργασίας μας, τώρα έχουμε χίλιους λόγους να το απαιτήσουμε και να το κερδίσουμε με κάθε τίμημα.

Το οφείλουμε στους νεκρούς συναδέλφους μας, στους χιλιάδες τραυματίες, στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας του άγχους που τους προκαλεί η υπηρεσιακή καταπίεση.

Το κοινωνικό περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά. Έχουν προστεθεί, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει, τόσοι διαφορετικοί κίνδυνοι που μας κάνουν καθημερινά να διερωτώμαστε για ποιον πραγματικά χτυπά η καμπάνα...

Οι κυβερνώντες όμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ενώ όταν ήταν στην αντιπολίτευση πλειοδοτούσαν στο δίκαιο αίτημά μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Υπενθυμίσαμε την ατέλειωτη σειρά των νεκρών μας που έπεσαν στο καθήκον. Παρουσιάσαμε τους πολύ περισσότερους ανάπηρους ή πρόσκαιρα τραυματίες συναδέλφους μας. Υποβάλλαμε μελέτες με στατιστικά δεδομένα που εμφανίζουν το άγχος, την ψυχολογική πίεση, την κατάθλιψη, τους θανάτους από τα καρδιακά επεισόδια, τα αυξημένα εν τέλει περιστατικά των αυτοκτονιών που ενδημούν στην ΕΛ.ΑΣ. περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία.

Ο κανονισμός υγιεινής και ασφάλειας στις Υπηρεσίες, που ζητάμε επιτακτικά δεν είναι μια τυπική διαδικασία.

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Πρέπει να διεκδικήσουμε κονδύλια για την ασφάλεια μας και όσοι μας τα αρνηθούν θα είναι υπόλογοι στη συνείδηση όχι μόνο του αστυνομικού, αλλά σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας που εμπιστεύεται την Ελληνική Αστυνομία και που την θέλει πραγματικό φύλακα και προστάτη της ζωής και της περιουσίας του πολίτη σε όλη την επικράτεια.

Και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν κάποτε οι εξεγερμένοι φοιτητές του Πολυτεχνείου φώναζαν, αψηφώντας τις ερπύστριες, Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, αυτό το σύνθημα επανέρχεται δραματικά με την έννοια της ελευθερίας σήμερα να την προσδιορίζει το αγαθό της ασφάλειας και αυτό πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες, όταν και οι ίδιοι ομολογούν ότι σε ανασφαλές περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Γι' αυτό αγανακτούμε και επαναστατούμε μέσα μας, όταν αποφασίζουν νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών που ματαιώνουν το έργο της αστυνομίας, υποβαθμίζουν το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνη της αποστολή μας.

Όταν τα πρατήρια βενζίνης αρνούνται να τροφοδοτήσουν τα περιπολικά με καύσιμα ή τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων αρνούνται τη συντήρηση και την επισκευή των υπηρεσιακών οχημάτων γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις και οι συνάδελφοι αναγκάζονται μερικές φορές από αυξημένη αίσθηση υπηρεσιακής και εθνικής ευθύνης να καλύψουν από τον πενιχρό μισθό τους το δημόσιο αυτό έξοδο, τότε η κατάσταση είναι επικίνδυνη πλέον.

Γι' αυτό, το Συνδικαλιστικό μας κίνημα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του και με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις και αυτοπεποίθηση να προβάλλει και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά μας προς κάθε κατεύθυνση.

Σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να μπουν μπροστά τα πλήθη των νέων συναδέλφων και των συναδελφισσών μας, έχοντας υπόψη τους ότι οι κατακτήσεις που πετύχαμε δεν είναι οριστικές και αμετάκλητες. Υπό το καθεστώς του Μνημονίου των δανειστών μας όλα κατεδαφίζονται (βαθμολογικές, μισθολογικές, εργασιακές, θεσμικές και λοιπές κατακτήσεις που με πολύ αγώνα και μεγάλες θυσίες κερδίσαμε).

Κυρίως όμως απειλούνται η θεσμική μας θέση και το δημοκρατικό κεκτημένο που με τους αγώνες των πρωτοπόρων του Συνδικαλιστικού Κινήματος άλλαξαν την εικόνα του ένστολου πολίτη και τον έφεραν στη θέση του κοινωνικού βοηθού και συμπαραστάτη. Τώρα ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος να μας επαναφέρουν στην παλιά προδικτατορική εποχή, όπου ο αστυνομικός ήταν άβουλο και δυναμικό εξάρτημα της κρατικής εξουσίας προς καταστολή των αντιφρονούντων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εμείς δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε να γίνουμε ο σάκος του μποξ μιας βίαια επιβαλλόμενης αντικοινωνικής πολιτικής που διαλύει το κοινωνικό κράτος, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, τις κατακτήσεις εν τέλει του Συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και παραδίδει τον άυλο και υλικό πλούτο της πατρίδας μας στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Από αυτή εδώ τη μεγάλη συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους συναδέλφους που από υπηρεσιακούς λόγους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας.

Στέλνουμε μήνυμα συναδελφοσύνης προς όλους τους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας και τους δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε σπλάχνα από τα σπλάχνα τους, ότι ενώνουμε τα αιτήματά τους με τα δικά μας, ότι έχουμε την ίδια αγωνία με όλους τους Έλληνες γιατί ο κυρίαρχος στόχος μας είναι η εξασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του δημοκρατικού μας λαού και η προστασία του από κάθε είδος εγκλημάτων και κυρίως αυτών που συντελούνται σήμερα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, αυτών που αποκαλούνται και εγκλήματα του λευκού κολάρου και που στοχεύουν στην άλωση κρατικών υποστάσεων, κοινωνιών, ολόκληρων λαών.

Από αυτή λοιπόν τη θέση υπευθυνότητας, προειδοποιούμε τους Κυβερνώντες, αλλά και τους επόμενους, ότι η Ομοσπονδία μας θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο και θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις της σε κάθε απόφαση εξαθλίωσης των συναδέλφων, των οικογενειών τους και των ελλήνων πολιτών που θα μένουν τελικά ανυπεράσπιστοι στο έγκλημα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το αγαθό της ασφάλειας είναι δημόσιο και πρέπει να σταματήσει η εγκληματική και αντεθνική παράδοσή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που συνδέεται με μεγάλους αγώνες και θυσίες του λαού μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν στον κοπιαστικό, αλλά ωραίο αυτόν αγώνα της αποκατάστασης των δημοκρατικών μας κατακτήσεων όσο και των οραμάτων του λαού μας.

Εμείς ως Ομοσπονδία, έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι τις προσεχείς ημέρες θα αποφασίσουμε νέες μορφές διαμαρτυρίας.


Για να σταματήσουμε τις περικοπές, για να αποτρέψουμε τις αρνητικές μισθοδοσίες και τους μισθούς πείνας.

Όσο πιο μαζικός θα είναι ο αγώνας μας, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουμε το στόχο μας.

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί για τη νίκη.


Εκ της Ιστοσελίδος : poasy.gr και απο προσωπικές φωτογραφίες κ.λ.π.

Αποσπάσματα με  video θα αναρτηθούν στήν επόμενη ανάρτηση σχετικά με τήν Διαμαρτυρία και ότι άλλο σχετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ