foniadakis
Ο διεθνούς φήμης Ελληνας χορογράφος, Αντώνης Φονιαδάκης, υπεύθυνος για μερικά από τα πιο δυναμικά νέα πρότζεκτ σε Παρίσι, Αμερική και Αυστραλία αναλαμβάνει από το Σεπτέμβριο την θρυλική ομάδα χορού Martha Graham Dance Company!Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου -έκπληξη στην Ιθάκη, στο περιθώριο του 4ημερου πολιτιστικού φεστιβάλ Return to Ithaka, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Concord Consulting Services.

Είπαν για τον Έλληνα χορογράφο: «Έχει απίστευτη ενέργεια και ένταση. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα ενσωματώσει την πληθώρα κινήσεων που χαρακτηρίζει τις χορογραφίες του στο έργο της Martha Graham. Μιας και διανύουμε την περίοδο “Myth and transformation” του ΜGDC, σκεφτήκαμε ότι ο Αντώνης θα ήταν η καλύτερη επιλογή για να ενσαρκώσει αυτή τη “μεταμόρφωση”, την ανανέωση που χρειάζεται η ομάδα. Επίσης, η τοποθέτηση Έλληνα χορογράφου είναι ο καλύτερος τρόπος να ενδυναμωθεί η σύνδεση με την Ελλάδα, που ήταν ανέκαθεν κεντρική στο έργο της Martha Graham».
Η Martha Graham Dance Company ιδρύθηκε το 1926 και από τότε είναι πρωτοπόρος στο σύγχρονο χoρό. Στα 181 έργα της Martha Graham έχουν χορέψει, μεταξύ άλλων, οι εξής: Baryshnikov, Claire Bloom, Margot Fonteyn, Liza Minnelli, Rudolf Nureyev, Maya Plisetskaya και Kathleen Turner. Οι παραστάσεις της έχουν ταξιδέψει σε 50 χώρες σε όλη τη Βόρεα και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Μίνι βιογραφικό:
Ο Αντώνης Φονιαδιάκης σπούδασε στην Εθνική Σχολή Χορού της Αθήνας και στο Rudra Bejart στη Λοζάνη της Ελβετίας. Από την Ιεράπετρα της Κρήτης βρέθηκε να χορογραφεί, μεταξύ πολλών άλλων, για την Εθνική Ομάδα Χορού Ουαλίας, την Ομάδα Χορού της Πόλης του Ελσίνκι, το Μπαλέτο του Μεγάλου Θεάτρου της Γενεύης, το Μπαλέτο του Ρήνου, το Μπαλέτο της Ουάσινγκτον, το Μπαλέτο της Οπερας της Λυών. Αυτό το διάστημα δουλεύει πρότζεκτς: σε Ν. Υόρκη, Παρίσι, Σίδνευ, Βελιγράδι και Τελ Αβίβ.