Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΝΤΡΑΓΚΙ: «ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥ ΧΑΜΗΛΑ»

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»
05/07/2013
Αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,50% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο, όπως άλλωστε αναμενόταν από την αγορά, ενώ ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το εκτελεστικό συμβούλιο εκτιμά ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ. 

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως «το επιτόκιο της ΕΚΤ θα βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο για όσο χρειάζεται», σηματοδοτώντας την συνέχιση της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής που ασκεί η ευρωτράπεζα. 

Ακόμη, υπογράμμισε πως αυτό συμβαίνει αφού «οι κίνδυνοι γύρω από τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι καθοδικοί». 

Ωστόσο, εκτίμησε ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί και θα ανακάμψει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, αν και με αργό ρυθμό, ενώ όσον αφορά στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, είπε ότι είναι σταθεροποιημένες.

Τι είπε για την Ελλάδα 

Όσον αφορά στην πορεία της Ελλάδας, ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως η χώρα «έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί». 

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του τρέχοντος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από κλιμάκιο της τρόικας, ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι «ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω εικασίες όσον αφορά το αποτέλεσμά του».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ