Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ( IDF) ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά ασκήσεις αρμάτων μάχης στα Υψώματα του Γκολάν , κοντά στα συριακά σύνορα , ανέφεραν τα ισραηλινά ΜΜΕ .
Το υψώματα του Golan έχουν μετατραπεί σε μια ζώνη αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία , αναφέρει το πρακτορείο MigNews . Το Ισραήλ φοβάται ότι η συριακή σύγκρουση θα μπορούσε να διαχυθεί σχετικά εύκολα στο έδαφός του .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας cursorinfo.co.il, έφεδροι ισραηλινοί στρατιώτες πήραν μέρος σε ασκήσεις τεθωρακισμένων, μετά την βολή από ρυμουλκούμενο πυροβόλο από την συριακή πλευρά και συγκεκριμένα από φυλάκιο του συριακού στρατού το οποίο έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών τρομοκρατών, πιθανόν της Al-Nusra .
«Η άσκηση αρμάτων μάχης διεξήχθη στα υψίπεδα του Γκολάν με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε πιθανά παραμεθόρια επεισόδια» δήλωσε ο διοικητής της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας συνταγματάρχης Yehuda Fuchs .
Οι ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν βολές αρμάτων σε σταθερούς αλλά και κινούμενους στόχους, και βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση μετά την κατάληψη του εν λόγω φυλακίου από την συριακή πλευρά, αναφέρουν ισραηλινοί ανώτεροι αξιωματικοί .
Στην αιφνιδιαστική άσκηση του ισραηλινού στρατού συμμετείχαν και αεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας αλλά και στρατιώτες της ειδικής μονάδας σκύλων, Окец . Να υπενθυμίσουμε ότι στο Γκολάν σταθμεύει η επίλεκτη ταξιαρχία ΠΖ του ισραηλινού στρατού Golani που ανήκει στην 36η τεθωρακισμένη μεραρχία.
http://www.vz.ru/news/2013/10/12/654632.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών