Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Στόχος πυρών επιζώντες πρόσφυγες του ναυαγίου ανοιχτά της Μάλτας

Στόχος πυρών επιζώντες πρόσφυγες του ναυαγίου ανοιχτά της Μάλτας

Πυρά υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν οι επιζώντες του ναυαγίου ανοιχτά της Μάλτας, κατά τον αποπλου τους από τις λιβυκές ακτές με προορισμό τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, όπου δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ.
Το τραγικό συμβάν, που σημειώθηκε την Παρασκευή, είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 30 άνθρωποι.
Όπως αναφέρουν πολλές ιταλικές εφημερίδες που δημοσιεύτηκαν σήμερα, το πλοίο όπου είχαν επιβιβαστεί εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, στην πλειονότητά τους σύροι πρόσφυγες, αναχώρησε την Πέμπτη από τη Ζουάρα της Λιβύης, μια κοινότητα που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τυνησία.
Αναφερόμενη στις δηλώσεις των επιζώντων, ορισμένοι εκ των οποίων φιλοξενούνται στη Μάλτα και τη Λαμπεντούζα, η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έκανε λόγο για "πολλούς τραυματίες", εκτιμώντας ότι αυτοί που πυροβολούσαν ήταν "πιθανότατα παραστρατιωτικοί".
«Έγινε ένας λυσσαλέος καυγάς, με φωνές στον ασύρματο και στο τηλέφωνο, με κάποιον που απαιτούσε να επιστρέψουμε, όμως ο καπετάνιος δεν σταμάτησε. Τρεις νέοι τραυματίστηκαν δύο στα χέρια και ένας στα πόδια», δηλωσε στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα από τη Βαλέτα της Μάλτας, ο Μολχάκε Αλ Ροάρσαν, ένας 22χρονος Σύρος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Ρεπούμπλικα, σημειώνοντας ότι οι πυροβολισμοίπροήλθαν πιθανότατα από «μια λιβυκή περίπολο που ανήκε προφανώς σε μια άλλη εγκληματική οργάνωση».
Από την πλευρά του το πρακτορείο Ansa επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών που έκαναν λόγο για δύο νεκρούς από τα πυρά των Λίβυων. «Πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση, πάνω στο πλοίο επικρατούσε πανικός, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να καλυφθούν», είπε ένας μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ