Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σύνταξη 360 Ευρώ από 01/01/2015 !!



Επειδή πολλά λέγονται και υπάρχει μεγάλη σύγχυση στον κόσμο,καθότι δεν γνωρίζουν πόσο τελικά θα φτάσει η σύνταξή τους, καλό είναι να διαβάσουμε και να διαδώσουμε τον......>>

O ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ GOOGLE ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ

 
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
 
Το βελγικό RTL και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά δημοσίευσαν σήμερα φωτογραφίες που προέρχονται από το πρόγραμμα του GOOGLE MAPS street view, που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Στο νεφελώδη ουρανό της ελβετικής κοιλάδας στη λίμνη του Walenstadt υπερίπτανται δυο μυστηριώδεις μορφές που εκλαμβάνονται ως σημείο θεικής προέλευσης.

«Αντί για ψωμάκι και κρασάκι ένιωσα την γεύση του φρέσκου αίματος και της ωμής Σάρκας»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/theia-metalhpsh-thavma.html#ixzz2jL45MtGI


 «ΟΤΑΝ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΕΝΙΩΣΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΣΑΡΚΑΣ»!!!

Ζούσα για δεκαετίες μακρυά απ' την Εκκλησία. Με τις υπομονετικές και μακροχρόνιες παροτρύνσεις μιας φίλης κι αντιμετωπίζοντας κάποια αξεδιάλυτα προσωπικά αδιέξοδα, πήρα την δύσκολη στροφή της επιστροφής στο Πατρικό Σπίτι.(Δύσκολη, διότι έπρεπε να απεκδυθώ την έπαρση ενός πολύ ισχυρού ΕΓΩ).

ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΝ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/me-to-daktylo-mas-xeiragwgoun.html#ixzz2jL2qiUFe


 

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

Εἶναι γνωστὸ πὼς ἡ λεγόμενη πληροφορία» εἶναι ἕνα ἀπέραντο χρυσωρυχεῖο, ἡ ἐκμετάλλευση τοῦ ὁποίου γίνεται ποικιλοτρόπως. Ἀνάλογα μὲ τοὺς στόχους καὶ τὶς ἀξίες τοῦ καθενός. Γιὰ τὴ «διεθνῆ τῶν πονηρῶν» δέ, ἡ «πληροφορία» εἶναι κι ἕνας τρόπος γιὰ νὰ μᾶς χειραγωγοῦν μέσῳ τῆς παρακολούθησης τῆς συμπεριφορᾶς μας! Μίας συμπεριφορᾶς ὅπως τὴν ἀποτυπώνουμε ποικιλοτρόπως στὸ διαδίκτυο. Μὲ αὐτὰ ποὺ λέμε, ποὺ γράφουμε, ποὺ ἐπισκεπτόμαστε, ποὺ «ἀνεβάζουμε», ποὺ ἀναπαράγουμε, ποὺ «μᾶς ἀρέσουν»! Λένε πὼς κανεὶς ὡς τώρα δὲν μπορεῖ νὰ ἐλέγξει τὸ διαδίκτυο. Νὰ ὅμως ποὺ πετυχαίνουν κάτι ἄλλο. Νὰ ἐλέγξουν ἐμᾶς μέσα ἀπ’ αὐτό, ἐκεῖ στὴν ἀπέραντη ἐλευθερία πού νοιώθουμε σ’ αὐτό! Ἆραγε, μήπως γι’ αὐτὸ εἴμαστε τόσο… ἐλεύθεροι; Στ’ ἀλήθεια τί ἀκριβῶς συμβαίνει; Ἂς τὸ δοῦμε…

Έλληνας νίκησε το σύνδρομο Down και έγραψε βιβλίο

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ellhnas-nikhse-to-syndromo-down-kai-egrapse-vivlio.html#ixzz2jL2GfNnK


 
Πόσο συχνά συναντάμε παιδί με σύνδρομο Down να γνωρίζει άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας;

Καθόλου συχνά θα πει κανείς κυρίως στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να βοηθηθούν παιδιά που έχουν μία διαφορετικότητα όπως είναι το σύνδρομο Down.

Τι χάνουμε για να είμαστε συνεχώς online;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/ti-xanoume-gia-na-eimaste-synexws-online.html#ixzz2jL1SBYUj


 
Όσο περισσότερο κανείς περνάει την ώρα του στο διαδίκτυο, τόσο η ζωή του στερείται από διάφορα ζωτικά πράγματα, όπως ύπνο, φίλους και παραγωγικότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, με τον εύγλωττο τίτλο «Τι δεν κάνουμε όσο είμαστε online».

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: «Η Κυριακή είναι η ημέρα του Κυρίου»

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/mitropolitis-chalkidos-peri-tis-argias-tis-kuriakis.html#ixzz2jL0LJ9Qq


 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Χαλκίδα 29 Οκτωβρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Την υπ’ αριθμ. 75η Εγκύκλιό του προς τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας περί του ζητήματος της Αργίας της Κυριακής, εξαπέλυσε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, η οποία αναγνώσθηκε σε όλες τις Ενορίες μας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

Η σφεντόνα και ο τρελός

ΠΗΓΗ: " Asteiakia.gr    "

Ένας παθιασμένος Νεοδημοκράτης έχει τόσο πολύ ψύχωση με το κόμμα του που όταν βλέπει γραφείο του ΠΑΣΟΚ σπάει τα τζάμια με μια σφεντόνα. Τελικά η γυναίκα του τον πάει σε μια κλινική μπας και ξεπεράσει αυτή του την ψύχωση.
Μετά απο 1 μήνα ιατρικής παρακολούθησης αποφασίζει ο γιατρός να του κάνει ένα τεστ για να δει πως πάει: 
- Λοιπόν λέει ο γιατρός για πες μου πόσο χρονών είσαι; 
- 35, απαντά εκείνος. 

Ο τροχονόμος...

ΠΗΓΗ : "  Αsteiakia.gr ".
 

Ένας τροχονόμος σταματάει μια φορά έναν τύπο για να του κόψει μια κλήση. Ο παραβάτης αφού τον παρακαλάει για λίγο να τον αφήσει να φύγει τελικά έρχεται σε συμφωνία μαζί του...
- Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση - λέει ο τροχονόμος - κι αν μου δώσεις τη σωστή απάντηση τότε θα σου τη χαρίσω.
- Εντάξει! Συμφωνεί ο παραβάτης.

ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΠΗΓΗ : "   Asteiakia.gr "

Κυνήγι

Δύο φίλοι είχαν πάει για κυνήγι στο δάσος. Ξαφνικά τους βλεπει ένας δασοφύλακας και τους ρωτάει αν έχουν άδειες. Τότε ο ένας άρχισε να τρέχει και ο δασοφύλακας ετρεξε από πίσω του.
Κάποια στιγμή ο κυνηγός δεν αντέχει να τρέχει, και τον πιάνει ο δασοφύλακας.
- Δείξε μου την άδειά σου!!!
Προς μεγαλη εκπληξη του δασοφύλακα ο κυνηγός εβγαλε την άδεια και την έδειξε.
- Μα αφού είχες αδεια γιατί αρχισες να τρέχεις;
- Εγώ είχα αλλά ο φίλος μου πίσω δεν είχε!!!

Ο δισεκατομμυριούχος

 

Ήταν κάποτε ένας δισεκατομμυριούχος που είχε όλα του τα λεφτά σε δεκάρες. Έπρεπε να αγοράσει ένα σπίτι. Αφού έψαξε και βρήκε ένα σπίτι που του άρεσε πήγε να μάθει την τιμή. 
-Πόσο έχει αυτό το σπίτι; 
-30.000.000 

Υπερκαλύφθηκε το placement στην Τράπεζα Πειραιώς. ΣΤΑ 500 ΕΚΑΤ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 4,3 ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
31/10/2013
Το σύνολο των μετοχών και warrants της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει διέθεσε η πορτογαλική Millennium BCP, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.
Η πώληση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές του 4,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, που απέκτησε η BCP στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της ελληνικής τράπεζας, αναμένεται να αποφέρει 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών και των warrants

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ 7.505 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜμΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. «ΕΜΠΟΡΙΟ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

ΠΗΓΗ :  "      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ        "
31/10/2013
Την άμεση ένταξη 7.505 επενδυτικών προτάσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησής τους.
Ακόμη, δίνεται υπό όρους η δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα το σύνολο των προτάσεων που αξιολογήθηκαν με βαθμό πάνω από τη βάση.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης είναι δημοσιευμένα στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ http://www.antagonistikotita.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , και του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr .

ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΟΦ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
31/10/2013
Για την «μακρά φιλία» και τον «αμοιβαίο σεβασμό» ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος επισκέφτηκε χθες την Αθήνα, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, σε ηθικό επίπεδο αλλά και με την προώθηση του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ

Τη συμπλήρωση 185 χρόνων ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων σηματοδότησε η άφιξη του ρωσικού αντιτορπιλικού Smetlivy το οποίο συμμετείχε σε εορταστικές εκδηλώσεις.



ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Τρόικα, έργα και ημέραι: Η αφύπνιση της Ευρώπης. Αξιολόγηση από Αυστριακό ελεγκτή

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Η ώρα του ελέγχου της τρόικας, της δράσης και του βαθμού αποτελεσματικότητας σήμανε χάρη στην από καιρό προετοιμαζόμενη παρέμβαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσσε», υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η τρόικα αποκτά έναν κοινοβουλευτικό ελεγκτή», τον έλεγχο του έργου της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία, θα αναλάβει η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ορίζοντας ως επικεφαλής της ομάδας που θα διενεργήσει τους ελέγχους τον Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας.

Οι πρώτοι 11 Τυχεροί!!!

 

 ΠΗΓΗ : 
Versus Travel Newsletter
   


 
Αγαπητοί ταξιδιώτες
 
Διαβάζοντας τα δελτία εντυπώσεων αλλά και συζητώντας με πολλούς από εσάς, διαπιστώσαμε την διάθεση σας να περάσετε και Versus τις φετινές γιορτές και με ειδικά προνόμια. Πιστοί όπως πάντα στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υποβάλλουμε τα ακόλουθα ερωτήματα :

Toύρκος υπουργός καλεί 7000 Έλληνες γιατρούς!

ΠΗΓΗ : "   http://www.onalert.gr   "


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίονογλου κάλεσε τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας στην Τουρκία για να πιάσουν δουλειά! Ο Μουεζίνογλου ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μουσουλμανική μειονότητας της Θράκης και έχει μεγαλώσει στην Κομοτηνή δήλωσε πως «κάποτε παρουσιάζαμε την Ελλάδα ως παράδειγμα κατορθωμάτων, όμως από το 2002 και μετά υπάρχει μια Τουρκία που καταφέρνει πολλά περισσότερα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος,που  βρέθηκε στη Λάρισα,προερχόμενος από  τα Μετέωρα,τα οποία επισκέφθηκε  με τον Γέροντα της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής,π.Θεόκλητο,για  λόγους προσκυνηματικούς .

Μ.Τ.Σ. - Παράταση προθεσμίας καταγραφής

 






        
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

ΠΗΓΗ : http://blog.xe.gr/?p=5788

Δημοσιεύτηκε στις 21 October 2013 στις κατηγορίες: επικαιρότητα xe property
Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι  Η προκαταβολή και η εξόφληση ολόκληρου του ποσού Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά που δικαιούνται οι φορολογούμενοι ανάλογα με τον τόπο διαμονής και την κατοικία
Μέχρι και 1.050 ευρώ θα φτάσει το ποσό που θα καταβληθεί στα νοικοκυριά που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης από 15.10.2013 έως 30.4.2014.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, 580.000 νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης, το οποίο αυξάνεται από τα 0,28 στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου. Επιπλέον εφέτος, οι φορολογούμενοι που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν το 25% της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης και να προχωρήσουν στη συνέχεια σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Άνοιξε το Taxis για το επίδομα θέρμανσης – Τι χρειάζεται για να κάνετε την αίτηση!

ΠΗΓΗ : http://blog.xe.gr/?p=5841

Δημοσιεύτηκε στις 30 October 2013 στις κατηγορίες: xe.gr, επικαιρότητα xe property
Άνοιξε το Taxis για το επίδομα θέρμανσης – Τι χρειάζεται για να κάνετε την αίτηση!
Άνοιξε η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την υποβολή αιτήσεων από τους φορολογούμενους σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να «κλικάρουν» στην επιλογή «Υποβολή Αίτησης Επιδόματος Θέρμανσης» που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «Υπηρεσίες προς πολίτες» ή από εδώ https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ