Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

HANDELSBLAT: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

ΠΗΓΗ : "  HANDELSBLAT: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ  " «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ TAP ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
09/08/2013
«O κ. Σαμαράς ενσαρκώνει επί του παρόντος τη σταθερότητα, όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός» αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ. 

Στο άρθρο τονίζεται το «μεγαλύτερο ειδικό βάρος» που αποκτά η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ και τις ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου. 

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου και ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ, γράφει ότι για τον Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη χρονιά του ως Έλληνας πρωθυπουργός, υπήρχαν σημαντικότερες διευθύνσεις από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, τον οποίο επισκέπτεται σήμερα. 

«Μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο του 2012 αναγκάστηκε αρχικά να εργαστεί επειγόντως για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων εταίρων, η οποία διακυβεύθηκε από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί μόνο με τη δανειακή τους βοήθεια μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει και να διασφαλίσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη», σημειώνει, προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που τα πρώτα ταξίδια του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό έγιναν στο Βερολίνο και στο Παρίσι. 

«Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε καλή εντύπωση, κέρδισε αναγνώριση, αλλά και προσωπική συμπάθεια. Γιατί ο Σαμαράς εφαρμόζει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων συνεπέστερα από τον προκάτοχό του Παπανδρέου. Αν τότε υπήρχε ανησυχία για Grexit, αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τώρα στις αγορές κυκλοφορεί ο όρος "Grecovery", που σημαίνει επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη», αναφέρει. 

Ο Γερμανός συντάκτης γράφει ακόμη ότι με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει «να θέσει σε ευρύτερη βάση την επανεκκίνηση και να προβάλει τη μάλλον υποτιμημένη στην Ευρώπη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του». 

«Σε σύγκριση με την Τουρκία, η οποία εδώ και εβδομάδες κλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και παλεύει με μια επικίνδυνη εσωπολιτική πόλωση, η Ελλάδα, παρά την κρίση χρέους και την ύφεση, φαντάζει σχεδόν σαν νησίδα σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη» προσθέτει. 

Σύμφωνα με το άρθρο, «με τη μεταρρυθμιστική γραμμή του και την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών - ενάντια στις τεράστιες δημόσιες αντιδράσεις - ο Σαμαράς ενσαρκώνει επί του παρόντος αυτή τη σταθερότητα όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός» και για αυτό «μπορεί να είναι βέβαιος για τη στήριξη του Ομπάμα», ο οποίος, όπως σημειώνεται, «από καιρό προειδοποιεί τους Ευρωπαίους να μη σφίξουν κι άλλο τη μέγγενη του προγράμματος λιτότητας στους Έλληνες». 

Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή «το ρίσκο είναι κατά τους Αμερικανούς μεγάλο: Ο Σαμαράς μπορεί να πέσει και η διενέργεια πρόωρων εκλογών να φέρει στην εξουσία τον αριστερό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Τότε θα απειλούνταν το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, αλλά και η συμμετοχή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ». 

Στο άρθρο αναφέρεται τέλος το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διατηρούν στην Σούδα μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο και ότι η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό εταίρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ