Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
07/08/2013
Σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Δεδομένων των ύποπτων συνθηκών κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός, απαγορεύεται έως το Σάββατο η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ με συνεχείς περιπολίες στα δάση. 

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών, τα στοιχεία της Πυροσβεστικής δείχνουν πως οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί «οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση». 

«Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ειδικά σήμερα, 11 εκατομμύρια πυροφύλακες, ώστε να επιτηρείται στο σύνολό του ο ελληνικός χώρος και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση για κάθε πυρκαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να επιστρέψουμε, μέσα από τον εθελοντισμό, στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο, τον κίνδυνο για την ελληνική παράδοση, το ελληνικό περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία», πρόσθεσε ο υπουργός. 

Τέλος, παρακάλεσε θερμά όλους τους πολίτες να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους αυτές τις ημέρες του αυξημένου κινδύνου, ώστε από σφάλμα ή από αμέλεια να μην δημιουργηθεί αιτία καταστροφής». 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Την ίδια ώρα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο «κόκκινο» βρίσκονται: Αττική (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), Βοιωτία, Φθιώτιδα (νότια), Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία (Τρίπολη), Λακωνία (Μολάοι), Κυκλάδες, Σκύρος και Χίος. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. 

Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται:
- η ρίψη αναμμένων τσιγάρων
- το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
- η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.)
- η καύση των αγρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ