ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Με υπέρτιτλο «Κατάρρευση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα: έμποροι και εστιάτορες πιο ισχυροί από τους ελεγκτές», και τίτλο «Η Αθήνα αδύναμη απέναντι στη φοροδιαφυγή», η NOVOSTI αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Αρχάνες της Κρήτης, όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους στα περίπτερα που είχαν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία για το παραδοσιακό πανηγύρι.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών, οι οποίοι επιτέθηκαν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και τους εκδίωξαν. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπέβαλαν υπηρεσιακό σημείωμα, το οποίο, αποτελεί «ακόμη μια σελίδα στο ογκώδες αρχείο της ακυβερνησίας και της πλήρους κατάρρευσης του συστήματος είσπραξης φόρων».
Σύμφωνα με την τελευταία, σχετική μηνιαία ανάλυση, το 81% των τουριστικών επιχειρήσεων, δεν προτίθεται να καταθέσει δηλώσεις στην εφορία και το 56,3% των εσόδων δεν φορολογείται, ενώ τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ μόνο στην Κρήτη προχώρησαν σε 2.800 αναφορές για φοροδιαφυγή και άλλες οικονομικές παραβάσεις.
Το μεγαλύτερο αστείο στην όλη υπόθεση είναι οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Στουρνάρα, ότι «δεν θα υπάρξει συμβιβασμός με όσους παραβιάζουν τους νόμους» και ότι «ο ανένδοτος αγώνας κατά των φοροφυγάδων θα καταλήξει αδιαμφισβήτητα στην επικράτηση του κράτους».
Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν ο κυρίαρχος λαός δεν στείλει όλους τους πολιτικούς απατεώνες στα αζήτητα της ιστορίας. Όσο μένουν, τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και η κρίση δεν θα έχει τελειωμό.