Υβριδικό όχημα μάχης το οποίο θα συνδυάζει τα στοιχεία αερομεταφερόμενου οχήματος μάχης και ενός ελικοπτέρου, πρόκειται να εξελιχθεί για τις Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV), μέχρι το 2030, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, δημοσίευσε την Πέμπτη 1η Αυγούστου το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN).
Οι ένοπλες συγκρούσεις των δεκαετιών 2020-2030, είναι βέβαιο πως θα απαιτούν μια μονάδα μάχης η οποία θα είναι κάτι ανάμεσα σε όχημα και ελικόπτερο δήλωσε ο Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Σαμάνωφ.
Μελετάμε την εξέλιξη ενός υβριδίου ελαφρού οχήματος μάχης με στοιχεία επιθετικού ελικοπτέρου με πλήρωμα τριών με τεσσάρων ατόμων, σημείωσε ο Στρατηγός.
Ο Σαμάνωφ επανέλαβε πως οι αεροπορικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποκτήσουν, στο εγγύς μέλλον, προηγμένα αερομεταφερόμενα οχήματα μάχης BMD-4M και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Rakushka, καθώς και οχήματα BTR-82 εξοπλισμένα με ένα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών.
Ο Διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων συμπλήρωσε πώς το προηγμένο Σύστημα Διοίκησης Ελέγχου (C2) με την ονομασία Ανδρομέδα, θα εισέλθει σταδιακά σε υπηρεσία με όλες τις μονάδες αλεξιπτωτιστών.
Σύμφωνα με το RN, το Ανδρομέδα-D είναι ένα σύστημα επιπέδου Μεραρχίας - Στρατιώτη το οποίο, διαθέτει σταθερά σημεία, για τους διοικητές των μονάδων επιπέδου τάγματος, και εποχούμενα για τις τακτικές μονάδες. Το σύστημα έχει ολοκληρώσει τους στρατιωτικούς ελέγχους και έχει εισέλθει σε υπηρεσία με την 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών με έδρα το Pskov.
Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, αποτελούνται από περίπου 35000 άνδρες και αναπτύσσονται σε τέσσερις Μεραρχίες και μία Ταξιαρχία.
Νωρίτερα, ο Σαμάνωφ δήλωσε πως οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις πρόκειται να εντάξουν τρεις επιπλέον αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες, ώστε να ενισχύσουν την δυνατότητα ταχείας αντίδρασης στις μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις.
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
http://limitofadvance.wordpress.com