Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΣΤΑ 6,841 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
02/08/2013
Μείωση παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, φτάνοντας στα 6,841 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από 6,930 δισ. ευρώ τον Μάιο και 7,087 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο. 

Παράλληλα, τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου αυξήθηκαν στα 326,6 εκατ. ευρώ έναντι 309,6 εκατ. ευρώ τον Μάιο. Σημειώνεται πως οι επιστροφές αυτές ανέρχονταν σε 901 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους. 

Αναλυτικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες στο σύνολο των υπουργείων μειώθηκαν τον Ιούνιο στα 402 εκατ. ευρώ έναντι 404 εκατ. ευρώ του Μαΐου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μειώθηκαν στα 893 εκατ. ευρώ έναντι 926 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων στα 1,288 δισ. ευρώ έναντι 1,419 δισ. ευρώ, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αυξήθηκαν στα 3,963 δισ. ευρώ έναντι 3,888 δισ. ευρώ, και των λοιπών νομικών προσώπων διαμορφώθηκαν στα 295 εκατ. ευρώ έναντι 293 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

Την ίδια ώρα, στα 981 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε, σε ταμειακή βάση, το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι η μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2012, οπότε το έλλειμμα ήταν 255 εκατ. ευρώ, οφείλεται στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε επί του θέματος πως «τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιούνιο παρέχουν ποσοτικές ενδείξεις που δείχνουν την ικανοποιητική πορεία των δημοσίων οικονομικών της χώρας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013». 

Σημείωσε επίσης ότι «επιβεβαιώνουν την ορθή κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σταθερά, βήμα-βήμα, προς την επίτευξη των πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος». 

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως «το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς τη διόρθωση των ταμειακών στοιχείων, καθώς και η δημοσιονομική εικόνα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ) είναι καλύτερα από πέρυσι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ