Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών

ΠΗΓΗ :  " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
06/08/2013
Η ώρα για τη μεγάλη περιπέτεια έφτασε καθώς η Πανελλήνια Δράση του Κλάδου Ανιχνευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων «Ελπίδα 2013» ξεκίνησε από τις 3 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου, στην ορεινή περιοχή της Πίνδου, του Ολύμπου και του Βελβεντού Κοζάνης. 

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. 

Στην «Ελπίδα 2013» συμμετέχουν συνολικά 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα 200 είναι Ενήλικα Στελέχη και τα 800 Ανιχνευτές (νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών). 

Η «Ελπίδα» έχει ήδη διοργανωθεί 3 φορές στο παρελθόν σε εθνικό επίπεδο, με μεγάλη επιτυχία: το 2002 στο Ζαγόρι, το 2006 στο Παγγαίο και το 2009 στο Νότιο Όλυμπο. 

Έχοντας σαν υπόβαθρο αυτή την εμπειρία, αποφασίστηκε η διεύρυνση των ορίων δράσης, με την πρόσκληση στη δράση του 2013 Ανιχνευτές από άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Έτσι φέτος στη δράση θα συμμετέχουν ομάδες Ανιχνευτών από τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Σερβία. 

Η «Ελπίδα 2013» χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο Α΄μέρος (3-8/8/13) οι Ανιχνευτές  ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές - στον Όλυμπο, στο Σμόλικα, στα Πιέρια και στο Βόιο -  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια των ελληνικών βουνών. 

Παράλληλα, με τη συμβολή των κατοίκων, θα πραγματοποιηθεί έρευνα του πολιτισμικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και δράσεις προσφοράς στα ορεινά χωριά που θα περάσουν (π.χ. σηματοδότηση μονοπατιών, εξωραϊσμός και επισκευές, ξύλινες κατασκευές κ.α.). 

Στο Β΄ μέρος (8-13/8/13) όλα τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο Βελβεντό Κοζάνης όπου θα πραγματοποιηθεί η σταθερή κατασκήνωση. Το περιβάλλον των Πιερίων, το φαράγγι των 6 Πιερίδων Μουσών, η λίμνη Πολυφύτου και το ιστορικό χωριό του Βελβεντού συνθέτουν ένα πολύμοφρο μωσαϊκό φυσικού κάλλους, παράδοσης και ιστορίας που ο Ανιχνευτές καλούνται να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν. 

Οι νέοι και νέες από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες, να βιώσουν την πολυπολιτισμικότητα και να εντρυφήσουν σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ενεργού συμμετοχής ως πολίτες της Ευρώπης. 

Ταυτόχρονα, στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού, θα συμμετέχουν σε μια σειρά συναρπαστικών θεματικών δραστηριοτήτων και extreme sports, όπως ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, διάσχιση φαραγγιού, canyoning, kayak στη λίμνη, κ.α. 

Τέλος, στη δράση θα συμμετέχουν 19 ΜΚΟ (ενδεικτικά αναφέρονται: ACTION AID, ANIMA, PRAKSIS, WWF, ΠΕΛΙΤΙ, ΙΟΑΣ, ΚΕΑΝ) οι οποίοι θα εμπλουτίσουν με την παρουσία τους τη δράση παρουσιάζοντας το έργο τους και δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τους γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τον εθελοντισμό όπως αυτός υλοποιείται στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ