Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους «βλέπει» το Spiegel

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
05/07/2013
«Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι μία νέα απομείωση του χρέους της υπερχρεωμένης Ελλάδας» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης. 

Σχολιάζοντας την προ ημερών δήλωση, στην εφημερίδα Die Welt, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, πως υπάρχει η ελπίδα ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα αποδεχθούν τη διαγραφή ενός μέρους του χρέους, το γερμανικό περιοδικό Spiegel υπογραμμίζει ότι «Κάτι τέτοιο δεν ηχεί καθόλου ευχάριστα στο Βερολίνο». 

«Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ προτιμά να μην συζητήσει καθόλου για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και ειδικά όχι πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου». 

Επίσης, το Spiegel υπενθυμίζει τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι δεν «βλέπει» νέο κούρεμα, καθώς και ανακοίνωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα, με την οποία απέρριψε σχετικά σενάρια. 

έβαια, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «οι δυο τους δεν έχουν απαλλαγεί από αυτή τη συζήτηση. Αντιθέτως για πολλούς ειδικούς ένα νέο κούρεμα για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο. Αυτοί βλέπουν ήδη μακρύτερα -όπως στην Πορτογαλία, όπου η κρίση πυροδοτείται και πάλι- και ζητούν ένα πολύ πιο εκτεταμένο σχέδιο που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση και πρέπει να γίνει μερική απομείωση των χρεών τους. Μόνο έτσι, εκτιμούν οι ειδικοί, θα μπορέσει η Ευρώπη να βγει από τη δυσχερή της κατάσταση». 

Τέλος το Spiegel αναφέρει ότι «η λίστα όσων συνηγορούν σε μία δραστική απομείωση χρέους, είναι τόσο μακριά όσο και ετερόκλητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ