Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΔΕΗ: «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΠΗΓΗ :" ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
01/07/2013
Το «πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από σήμερα, 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Επιχείρησης. 

Επίσης, μειώσεις της τάξης του 15 % αναμένονται στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση για τις μεγάλες βιομηχανίες, μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων. 

Όσον αφορά στα τιμολόγια σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές θα διαμορφώνονται από σήμερα ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. 

Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. 

Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους. 

Τι ισχύει για τους ευάλωτους καταναλωτές 
Για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ., ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές. 

Για το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης 
Παράλληλα, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η επιχείρηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης. 

Αυτό περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, που αντιπροσωπεύουν το 30 % του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». 

Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30 % των πελατών. 

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών, από το 51 % που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο. 

Τέλος, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε σταδιακή απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. 

Τη θέση τους θα πάρουν οι νέες μονάδες φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), ενώ οι πετρελαϊκές μονάδες θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ