Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΜΑΝΣΟΥΡ: ΧΕΙΡΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ... ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΡΣΙ
05/07/2013
Ψυχραιμία ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο Μόρσι
Σε κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται η Αίγυπτος, όπου ο νέος πρόεδρος Αντλί Μανσούρ, ανέλαβε καθήκοντα για τη μεταβατική περίοδο έπειτα από την καθαίρεση του Μόρσι από τον στρατό.

Την ώρα που ο πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου Μανσούρ ανέφερε μιλώντας προς τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ότι «είναι και αυτοί μέρος του λαού» και είναι «ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του έθνους», ο ηγέτης και ο υπαρχηγός των Αδελφών Μουσουλμάνων συλλαμβανόταν. 

Σύμφωνα με τον Μανσούρ, οι διαδηλώσεις έδωσαν τη δυνατότητα να ενωθούν οι Αιγύπτιοι, ενώ ο νέος πρόεδρος μίλησε για εκλογές, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα. 

Από την πλευρά του, ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κρατείται προληπτικά στην κατοικία του, κάλεσε τους υποστηρικτές του να δείξουν ψυχραιμία για να μην χυθεί αίμα. Υπό κράτηση τέθηκαν και στελέχη του επιτελείου του, που είναι πλέον στη φυλακή Τόρα, όπου κρατείται και ο Χόσνι Μουμπάρακ. 

Ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος και άλλα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης τελούν υπό έρευνα για καταγγελίες «περί προσβολής της Δικαιοσύνης», ενώ τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. 

Μεταβατικός πρωθυπουργός κυβέρνησης τεχνοκρατών φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σημαντικό στέλεχος της αντιπολίτευσης επί Μόρσι και πρώην επικεφαλής της IAEA. 

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η πολιτική ένταση, σαλαφιστική ομάδα με σημαντική επιρροή κάλεσε τους ισλαμιστές να φύγουν από τους δρόμους για να μην βάλουν το εαυτό τους σε θανάσιμο κίνδυνο. Πρέπει να αντιληφθούν την νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα και να δείξουν υπομονή, λένε στους οπαδούς τους. 

Τη στήριξή της στην «επιλογή του αιγυπτιακού λαού» εξέφρασε η Κίνα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για διάλογο και συμφιλίωση. 

«Η Κίνα σέβεται την επιλογή του αιγυπτιακού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ. 

Έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Αίγυπτο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να παραμείνουν εντός του «δημοκρατικού πλαισίου», απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

«Θεωρούμε σημαντικό όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αιγύπτου να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση (...) και να επιβεβαιώσουν με πράξεις τη βούληση να επιλύσουν τα πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα εντός του δημοκρατικού πλαισίου, χωρίς βία και με σεβασμό των συμφερόντων όλων των στρωμάτων και όλων των θρησκευμάτων της αιγυπτιακής κοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ