Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πανευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για ευρωπαϊκά θέματα

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
05/07/2013
Οι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να παρουσιάσουν τα πολιτικά τους προγράμματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ και να πραγματοποιήσουν μια σειρά από δημόσια ντιμπέιτ, σύμφωνα με το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα πρέπει να αναφέρονται στα εθνικά ψηφοδέλτια, ενώ χρειάζεται να ορίσουν τους υποψηφίους τους για την προεδρία της Επιτροπής εγκαίρως πριν τις ευρωεκλογές. 

Η έγκαιρη επιλογή των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιτρέψει την πραγματοποίηση μίας πανευρωπαϊκής εκστρατείας εστιασμένης σε ευρωπαϊκά θέματα. 

Οι συστάσεις προς τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα πολιτικά κόμματα για τη βελτίωση της οργάνωσης των επόμενων ευρωεκλογών περιλαμβάνονται στο ψήφισμα του εισηγητή Andrew Duff (Φιλελεύθεροι, Ηνωμένο Βασίλειο) το οποίο εγκρίθηκε από το ΕΚ με 507 ψήφους υπέρ, 120 κατά και 18 αποχές. 

Δημόσια ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής 

Το ψήφισμα ζητεί από τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να ορίσουν τους υποψηφίους τους για την προεδρία της Επιτροπής εγκαίρως πριν τις εκλογές ώστε να είναι σε θέση να διοργανώσουν μια σημαντική ευρωπαϊκής εμβέλειας προεκλογική εκστρατεία που θα επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκά θέματα με βάση το πρόγραμμα τους και το πρόγραμμα του υποψηφίου τους για την προεδρία της Επιτροπής. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν προσωπικά τα πολιτικά τους προγράμματα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές, καλώντας τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να διοργανώσουν μια σειρά από δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων και τα κράτη μέλη να επιτρέψουν στα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να προβαίνουν σε πολιτικές προεκλογικές εκπομπές. 

Οι ευρωβουλευτές αναμένουν ότι ο "υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής τον οποίο πρότεινε το ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που έλαβε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές του Κοινοβουλίου, θα είναι ο πρώτος του οποίου η υποψηφιότητα θα εξετασθεί προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητά του να εξασφαλίσει την υποστήριξη της επιβεβλημένης απόλυτης πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο". 

Συμπερίληψη των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων στα εθνικά ψηφοδέλτια 

Το ΕΚ προτρέπει τα κράτη μέλη και τα πολιτικά κόμματα να μεριμνήσουν ώστε τα ονόματα των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και, όπου αυτό είναι κατάλληλο, τα λογότυπά τους να εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια. Προς το παρόν κανένα κράτος μέλος δεν εφαρμόζει κάτι τέτοιο. 

Τα εθνικά πολιτικά κόμματα πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες, πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σχετικά με την πολιτική συγγένειά τους με ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα, καθώς και με την υποστήριξή τους προς τον υποψήφιό του για το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής και το πολιτικό του/της πρόγραμμα. 

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές 

Το ΕΚ καλεί τα πολιτικά κόμματα να εξασφαλίσουν ότι τα ονόματα των επιλεγέντων υποψηφίων για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κοινοποιηθούν τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη των ευρωεκλογών, και ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα ψηφοδέλτια υποψηφίων με τη σύνταξη, στο μέτρο του δυνατού, καταλόγων που θα διασφαλίζουν την ίση εκπροσώπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ