Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

100 νέοι άνθρωποι κερδίζουν τη μάχη με τα ναρκωτικά

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  ΓΥΡΙΖΟΥΝ «ΚΑΘΑΡΟΙ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/07/2013
Σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει σκληρά τους εξαρτημένους και εν μέσω περικοπών και σεναρίων συγχωνεύσεων και απολύσεων για τους φορείς θεραπείας, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ συνεχίζουν να παράγουν έργο και να αποδίδουν «καθαρούς» ανθρώπους  στην κοινωνία. 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, 100 άτομα, μία ακόμα φουρνιά  νέων ανθρώπων που  κατάφερε, σε πείσμα της σημερινής αντίξοης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, να βρει το δρόμο της επιστροφής στη ζωή μέσα από τα προγράμματα απεξάρτησης, συμμετείχε στη θερινή Τελετή Αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ στο Κάστρο της Καλαμάτας. 

Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι σήμερα υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας και η ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του οργανισμού, ο οποίος, εδώ και 30 χρόνια, έχει προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. 

Η προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ σήμερα, που η κρίση εντείνει τις εξαρτήσεις και το κοινωνικό αποκλεισμό, συνεχίζεται με προγράμματα στο δρόμο, τις φυλακές και σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα,  κρατώντας ζωντανή την προοπτική της θεραπείας και της ένταξης. 

Η Τελετή Αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ στέλνει το μήνυμα ότι η απεξάρτηση είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και η πιο αποτελεσματική απάντηση που διαθέτει η κοινωνία μας απέναντι στο μεγάλο ανθρώπινο και κοινωνικό κόστος της εξάρτησης, αρκεί να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων σε θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ