Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΒΕΠ: Σημαντική πρόοδος η εγγύηση ΕΤΕπ για εξαγωγές

ΠΗΓΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ«ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ»
17/06/2013
Σημαντική πρόοδο στην χρηματοδότηση του εξωτερικού εμπορίου της χώρας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, την υπογραφή  της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για παροχή κεφαλαίων-εγγυήσεων σε τρεις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, με στόχο την ενίσχυση εξαγωγικών επιχειρήσεων. 

«Τα 500 εκ. ευρώ της εγγυήτριας ΕΤΕπ θα καλύπτουν εγγυητικές επιστολές εμπορικών επιχειρήσεων και θα χρησιμοποιούνται σε ανακυκλούμενη βάση τρείς φορές τον χρόνο με σκοπό να στηρίξουν όγκο εξαγωγικών συναλλαγών της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ ετησίως», αναφέρει ο κ. Κορκίδης στη σχετική ανακοίνωση. 

Σημειώνει ακόμη πως η συμμετοχή των τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών με αποδέκτες τρεις πολύ μεγάλες ξένες τράπεζες δημιουργεί ένα χρήσιμο εργαλείο εμπορικής χρηματοδότησης «trade finance» με στόχο την αντιμετώπιση του κρίσιμου προβλήματος της ρευστότητας στην αγορά. 

«Η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών για να αρχίσουν πάλι να  δανείζουν την πραγματική οικονομία, να χορηγούν τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις και να εκδίδουν εγγυητικές επιστολές, προϋποθέτει αρκετό χρόνο, αφού πρέπει πρώτα να ανακεφαλαιοποιηθούν, να βελτιώσουν το ενεργητικό τους και να ρυθμίσουν τις επισφάλειές τους»,  τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. 

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «ο έμπρακτος τρόπος της εμπιστοσύνης που δείχνει από την αρχή του 2013 η ΕΤΕπ στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να εκφραστεί με τον διπλασιασμό των διαθέσιμων κεφαλαίων της προς την Ελλάδα τη φετινή χρονιά, ώστε να φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ και να αποτελέσουν σημαντική ένεση για την ομαλοποίηση της ρευστότητας». 

Επιπλέον, κ. Κορκίδης θεωρεί πως η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 95% των εταιρειών της Ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε. των 27, για τη νέα προγραμματική περίοδο, είναι πλέον δεδομένη. 

«Η αυξημένη πρόσβαση χρηματοδότησης, η παροχή εγγυήσεων και τα νέα δανειοδοτικά οχήματα είναι τα τρία ισχυρά εργαλεία της Κομισιόν προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που άλλωστε θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής, στις 27 και 28 Ιουνίου», αναφέρει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου. 

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το ΕΒΕΠ χαιρετίζει την τελική συμφωνία του προγράμματος και αναγνωρίζει την καθοριστική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις υπογραφές των διεθνών τραπεζικών ομίλων Citibank, HSBC και Commerzbank, με την εγγύηση της ΕΤΕπ, να κάνουν δεκτές τις υπογραφές των τριών ελληνικών τραπεζών Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς για τις εισαγωγικές και εξαγωγικές εμπορικές συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ