Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ
08/06/2013
Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές, για την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ και του Καναδά και την αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας. 

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, μετέφερε στην υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων στις ΗΠΑ κ. Terry Dale (USTOA), με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η υπουργός στη Νέα Υόρκη. 

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τουριστών και παραγόντων της αγοράς στις ΗΠΑ , γεγονός, που όπως τονίσθηκε, προδιαγράφει θετικές προοπτικές για την Ελλάδα. 

Στη καλή εικόνα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό, έχει συμβάλει καθοριστικά η εικόνα της σταθερότητας που εμπεδώνεται διεθνώς για τη χώρα μας και η ομαλή μετάβαση σε μια νέα εποχή για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας, που υπάρχει και το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις επιλογές των τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της επίσκεψης στις ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και να παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ, προβάλλοντας τον ελληνικό τουρισμό και τα θετικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. 

Επίσης, μακράς διάρκειας συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα είχε η υπουργός τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Αντιπρόεδρο της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», κ. Μαϊκλ Γκόλντεν, στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση παρευρέθη και όλο το επιτελείο του τουριστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέλυσε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και διατύπωσε τις θέσεις της γύρω από ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα απαντώντας με πειστικά επιχειρήματα σε κάθε ερώτηση που έθεταν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι. 

Παράλληλα, με θετικά δημοσιεύματα για τον ελληνικό τουρισμό, υποδέχτηκαν την υπουργό τουρισμού, στο Τορόντο, δυο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά και ένα ενημερωτικό site. Στα σχετικά άρθρα υπάρχουν κολακευτικά σχόλια τόσο για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και για τα ελληνικά νησιά. 

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Globe and Mail ανέφερε ότι η Αθήνα είναι μία πολύ «γοητευτική» πόλη η οποία αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη που αποφεύγει τις τουριστικές παγίδες. Ο δημοσιογράφος προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουν τη διαμονή του επισκέπτη αξέχαστη. Επιπλέον σημείωσε ότι η Αθήνα διαθέτει νυχτερινή ζωή που ανταγωνίζεται επάξια τις άλλες μεσογειακές πόλεις ενώ τα καφέ της είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. 

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Globe and Mail, με τίτλο «5 Greek islands you haven’t heard of – but need to see» αναφέρεται στις ομορφιές λιγότερο γνωστών ελληνικών νησιών και ειδικότερα σε: Φολέγανδρο, Πάτμο, Ανάφη, Σάμο και Σαμοθράκη. 

Επιπλέον, η εφημερίδα Toronto Star αναφέρεται με θετικό τρόπο στην Ελλάδα και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη. Επισημαίνει ακόμη ότι οι online κρατήσεις είναι αυξημένες για το νησί της Μυκόνου από 20 έως 30%. Τέλος, αναφορά γίνεται στην ανακήρυξη του έτους της Γαστρονομίας στην Σαντορίνη καθώς το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν διάφορα φεστιβάλ για την προώθηση των προϊόντων του νησιού.

ΠΗΓΗ :    "       ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ        "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ