Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΡΩΤΑΤΕ ;;; ΑΠΑΝΤΑΜΕ !!!

 
 ΠΗΓΗ :  "   http://www.argonafplia.gr  "
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΖΑΣ
 
 
 
 
 
Της Εύας ΛYΜΠΕΡΗ
 
Συχνά οι ασκούμενοι συνηθίζουν να κάνουν ερωτήσεις στους γυμναστές- προπονητές τους, αφού πρώτα έχουν συζητήσει με συναθλητές, γείτονες, φίλους, οικογένεια, ανθρώπους δηλαδή, οι οποίοι γίνονται με τον τρόπο τους «ειδικοί»…
 
Ελπίζω να σας προλάβω με το παρακάτω άρθρο και να σας συμβουλεύσω εξαρχής πως για οποιαδήποτε απορία έχετε ακόμα και αν σας φαίνεται «χαζή ερώτηση», να την υποβάλετε στους…. «κανονικούς ειδικούς»!!!  (Το συγκεκριμένο άρθρο απευθύνεται σε γυναίκες. Για τους άντρες θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο ξεχωριστά…)

Πρώτα απ’όλα, λοιπόν… Γιατί να κάνω ενόργανη γυμναστική-βάρη ;;;

Η απάντηση έρχεται κατευθείαν από το εσωτερικό του γυναικείου σώματος, καθώς στα κορίτσια από την ηλικία των μόλις 16 ετών εμφανίζεται το φαινόμενο της οστεοπόρωσης, άσχετα αν δεν κάνει την έκρηξη της τόσο νωρίς. Αργότερα και σε συνδυασμό με διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες, η γυμναστική με βάρη βοηθά αυτό το φαινόμενο να αργήσει κατά πολύ να κάνει την εμφάνισή του ! 
Το fitness είναι αυτό που κρατάει γερές τις αρθρώσεις, δυνατούς τους μύες που τις περικλύουν και τους συνδέσμους που τις ενώνουν.

Άλλη πολύ συνηθισμένη ερώτηση… Πώς θα χάσω κιλά μόνο με βάρη;; Μήπως φουσκώσω;;

Και πάλι η απάντηση προέρχεται εκ των έσω… Το γυναικείο σώμα παράγει οιστρογόνα, όχι τεστοστερόνη (όπως το αντρικό), με αποτέλεσμα όταν μια γυναίκα κάνει προπόνηση με βάρη οι θερμίδες που καταναλώνει να είναι πιο πολλές από αυτές που θα έκαιγε στην ανάλογη ώρα μόνο με αεροβίωση ! 
Δε θα λέγαμε όχι βέβαια στο συνδυασμό και των δύο. Επίσης, μετά την προπόνηση αυτή, το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες με τον ίδιο ρυθμό κατά τη διάρκεια της άσκησης για αρκετές ώρες αργότερα. Κάτι που δε συμβαίνει μόνο με την αεροβίωση… 
Όσο για το «φούσκωμα», να τονίσουμε ότι είναι ΜΥΘΟΣ… Καθώς τα οιστρογόνα που αναφέραμε βοηθούν στο να μη συμβεί αυτό. Απεναντίας, καταφέρνουμε να κάψουμε περισσότερες θερμίδες, άρα και λίπος, άρα και να χάσουμε κιλά.

Και μην ξεχνάμε πως όλες οι φωτογραφίες που βλέπουμε με μυώδεις γυναίκες είναι αποτέλεσμα συμπληρωμάτων και fotoshop !!!

Περισσότερες απαντήσεις την επόμενη εβδομάδα...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ